Fondurile structurale si de coeziune, de care se va bucura Romania in 2007-2009, se ridica la 6 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat al Ministerului Integrarii. De acesti bani "vor beneficia numai cei care vor depune proiecte eligibile, bine pregatite", se arata in comunicat, care citeaza indemnul sefului Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele ca "atat mediul de afaceri, cat si societatea civila sa foloseasca fiecare zi din timpul ramas pana la momentul aderarii in vederea pregatirilor pentru a face fata oportunitatilor, dar si dificultatilor care vor urma".

Si negociatorul-sef al Romaniei, Leonard Orban, a aratat ca tara noastra trebuie sa respecte "in totalitate si cu strictete conditiile comunitare necesare pentru gestionarea fondurilor" primite. Prezenti la un seminar organizat de MIE si Camera de Comert si Industrie a Romaniei, cei doi oficiali, au subliniat, alaturi de alti participanti, necesitatea ca beneficiarii de fonduri comunitare sa aiba "o atitudine pro-activa". Numai proiectele performante, care indica si sursele de co-finantare se vor bucura de cei 6 miliarde de euro, iar Leonard Orban a avertizat ca "Mai sunt doar 15 luni pana la aderare, pana cand vor incepe sa ne fie acordati banii si noi trebuie sa fim cat mai bine pregatiti."


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.