Cinci ore de discutii pe procedura. Asa poate fi rezumata, pe scurt, sedinta de plen de ieri a Camerei Deputatilor in care alesii aveau de dezbatut regulamentul.
Din desfasurator: pauza de "consultari", citirea raportului comisei de Regulament, fel de fel de cereri de ale opozitiei pentru suspendarea sedintei, dar mai ales replici acide si jigniri usturatoare. Sa mearga la circ, i s-a strigat din sala deputatului PSD, Eugen Nicolicea. "Eu am fost la circ si pe dumneavoastra v-am vazut intr-o cusca, domnule", a replicat acesta. Deputatul PRM, Marcu Tudor, si-a comparat si el colegii cu animale de la Zoo.

DECENTA ZERO. Momentul de tensiune maxima s-a consumat insa atunci cand deputatii PSD au constatat ca liberala Mona Musca da un interviu in direct din sala de plen. Presedintele de sedinta, Miron Mitrea, cere sa fie oprit interviul. Rasete zgomotoase in sala. Chestorul PSD, Eugen Nicolicea, vrea sa o reduca pe Musca la tacere. Ea continua. In cele din urma, deputatul liberal vine la tribuna si isi cere scuze. Deputatul PRM Lucian Bolcas ii atrage atentia ca "este o regula de buna cuviinta sa nu stai cu spatele la presedintele de sedinta". "La barbat sunt de acord, dar la femei se mai permite", a sarit in apararea Monei Musca, liberalul Dan Radu Rusanu. "O sa va spun eu intre patru ochi cand se permite", a venit stupefiant replica lui Mitrea. "Are dreptate Rusanu ca la doamne se mai permite, dar e periculos...", intregeste limita decentei si Bolcas.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.