Liberalii il reclama pe Adrian Nastase la Parchet, pentru abuzuri comise in exercitarea functiei de presedinte al Camerei Deputatilor. Daca plingerea va fi admisa, PNL are totodata si motivul de a cere schimbarea lui Nastase in conformitate cu legea.

Deputatii PNL au intocmit o plingere catre Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie in care cer procurorului general sa dispuna trimiterea in judecata a lui Adrian Nastase pentru doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata. Cei 62 de liberali semnatari ai petitiei ii reproseaza actualului presedinte al Camerei Deputatilor ca nu a convocat pe 29 august o sesiune parlamentara extraordinara, desi exista o cerere a doua treimi din deputati adresata Biroului Permanent, dar si ca a viciat rezultatul votului exprimat in plenul din 15 septembrie.

"Manifestind totala rea-credinta si dispret fata de prevederile regulamentare, Adrian Nastase a refuzat sa supuna la vot propunerea liderului grupului PNL Crin Antonescu, ceea ce a cauzat o tulburare insemnata a bunului mers al sedintei, el hotarind sa treaca la vot prin ridicarea miinii. In acest fel, el a impiedicat aflarea rezultatului exact al votului", spune plingerea liberalilor.

Intre 5 si 15 ani de inchisoare

Deputatul PNL Dragos Ujeniuc, cel imputernicit sa se ocupe de aceasta actiune, il acuza pe Nastase ca la sedinta din 15 septembrie "a cerut doar voturile pro si contra, omitind sa ceara si abtinerile". Pedeapsa pe care o risca Adrian Nastase, daca plingerea liberalilor va fi luata in seama, este, potrivit Codului penal, de la 5 la 15 ani de inchisoare cu suspendarea unor drepturi civile.

Un demers "penibil"

"Penibilul ajunge la cote alarmante in cadrul Parlamentului", a replicat Nastase. "Eu am sugerat o ordonanta de urgenta pentru schimbarea presedintilor, dar, daca se doreste eventual o incercare de inlocuire prin intermediul Procuraturii, poate ca asta este o solutie mai simpla".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.