„Dosarul iranian ar putea fi adus in discutia Consiliului de Securitate ONU in perioada in care Romania va detine presedintia prin rotatie a acestui organism“, a declarat duminica ministrul de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, la revenirea de la summitul Natiunilor Unite de la New York.

El a precizat ca in luna octombrie, cind Romania va fi presedinte al Consiliului de Securitate, nu este exclus ca pe agenda sa figureze si dificilul dosar al programului nuclear iranian, mai ales avind in vedere ca luni urmeaza sa aiba loc reuniunea Agentiei Internationale a Energiei Atomice (AIEA).

Misiunea Romaniei, care va conduce Consiliul de Securitate al ONU, este inlesnita de un nesperat consens europeano-american. Marea Britanie, Franta si Germania au demarat deja procedurile prin care vor cere AIEA sa pregateasca o sesizare la Consiliul de Securitate. La fel cum au cerut si americanii cu ceva timp inainte, dar europenii se opusesera.

Spionati din satelit

La summit-ul ONU de la New York Iranul a ripostat violent cind a aflat ca americanii au prezentat mai multor diplomati straini imagini prin satelit, timp de o ora, din care ar fi reiesit ca Iranul intentioneaza sa produca armament nuclear, potrivit Reuters. Iranul are de partea sa Rusia si China.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.