Cozmin Gusa, liderul Partidului Initiativa Nationala, nu-l iarta pe seful statului.

Prezent la Adunarea Nationala Generala a propriului partid, Gusa a profitat de ocazie si a denumit portocaliul drept "culoarea minciunii". Astfel, liderul PIN l-a atacat pe Traian Basescu, care a pornit campania portocalie, dar a lovit si in Alianta D.A. a carei culoare electorala a fost aceeasi nuanta. Gusa a fost ales, sambata, in functia de presedinte al PIN, el intrunind unanimitatea celor 368 de delegati. Reuniunea a debutat cu prezentarea unui film ai carui protagonisti au fost Traian Basescu si liderii Aliantei. Materialul l-a ridiculizat pe seful statului care a lacrimat in momentul renuntarii lui Theodor Stolojan la cursa prezidentiala.

Gusa a mai tinut sa sublinieze ca in Romania nu au existat mandate, ci regimuri. Acesta le-a prezentat delegatilor PIN liniile directoare ale actiunii partidului, sintetizate sub sloganul "Noua politica". "Misiunea principala a noii generatii de politicieni este sa se elibereze de complexe, pentru ca, altfel, nu vor actiona niciodata in spirit national. Cei care au blocat dezvoltarea Romaniei pana acum au actionat cu multa precizie si cu multa forta. Ca sa poti sa li te opui celor care isi apara de fapt libertatea astazi in urma actelor de coruptie, este nevoie de lipsa de complexe", a afirmat presedintele PIN.

In cadrul aceleiasi intalniri, Cozmin Gusa a mai declarat ca este dispus sa sprijine proiectul de reforma a clasei politice propus de liderul PSD, Mircea Geoana, daca acesta este viabil, realist si functional. Mai mult, Gusa a promis ca va milita pentru ca si alti vectori ai vietii politice si publice sa il sprijine. Liderul PIN a precizat ca urmeaza sa aiba o intalnire cu presedintele PSD. "Vreau sa vad ce vrea sa faca in sensul reformarii PSD si sa ma lamuresc cu privire la proiectul de reforma profunda a clasei politice propus de el", a mentionat Gusa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.