In turneul pe care l-a efectuat la comunitatile romanesti din Statele Unite, presedintele Traian Basescu le-a cerut acestora sa se uneasca intr-o singura organizatie, care sa-i reprezinte pe toti cei circa 800.000 de romani aflati pe teritoriul acestei tari. "Probabil ca am fost primul presedinte care a cerut diasporei sa se organizeze si va asigur ca, de fata cu cei doi ministri unguri care au fost in delegatie cu mine, domnul ministru Nagy si domnul ministru Winckler, le-am dat exemplul minoritatii maghiare din Romania, care a reusit sa fie foarte bine reprezentata si ascultata de puterea politica de la Bucuresti pentru ca a stiut sa se organizeze si sa-si sustina interesele", a explicat Basescu la intoarcerea la Bucuresti.

El a tinut insa sa si mutumeasca diasporei din SUA, care, la alegerile din toamna anului trecut, l-a votat in proportie de 85 la suta. La trecerea a peste noua luni de la alegeri, Traian Basescu a avut parte de primiri entuziaste din partea romanilor din San Francisco si Detroit. Sute de oameni s-au luptat cu cei din Secret Service - serviciul de protectie a demnitarilor din Statele Unite - pentru a ajunge langa Basescu, dorind sa-si faca o poza cu el sau sa-l imbratiseze. Dupa intalnirea de la Detroit, unul dintre agentii de la Secret Service a iesit in curte, s-a luat cu mainile de cap si a privit spre cer, multumind ca totul s-a terminat cu bine. Basescu s-a comportat ca intr-o campanie electorala, aruncandu-se in multime, impartind promisiuni si autografe si cerand tuturor sa-i scrie cat mai repede pe adresa de e-mail de la Palatul Cotroceni. Presedintele a avut grija sa-i distreze pe cei cu care s-a intalnit. ,Ea este Elena Udrea, blonda de la Golden Blitz", a spus Basescu, razand in stilu-i caracteristic, atunci cand a prezentat echipa de consilieri care l-a insotit in aceasta deplasare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.