Mircea Geoana a declarat, sambata, ca seful statului, Traian Basescu, a facut o gafa diplomatica atunci cand a afirmat, in SUA, ca Marea Neagra este un lac rusesc.

"Pentru mine, ca fost ministru de Externe si ca presedinte de partid, aceasta declaratie reprezinta una din cele mai grosolane erori de politica externa pe care le-am vazut in ultima perioada. Este un afront fara precedent la adresa unei tari importante care este Federatia Rusa (...) si, in egala masura, arata ca principala prioritate a presedintelui tarii - o politica, o strategie la zona Marii Negre -, este de fapt o forma fara fond. Marea Neagra nu este un lac rusesc, este o mare care comunica cu Marea Mediterana in care Federatia Rusa este un jucator important care trebuie respectat, unde Romania are interese vitale de securitate si interese economice, de stabilitate regionala", a acuzat Geoana.

Presedintele PSD a mai spus ca aceasta declaratie a presedintelui Traian Basescu arata ca fie echipa de politica externa pe care o are la Cotroceni nu este suficient de competenta, fie seful statului nu asculta sfaturile diplomatilor profesionisti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.