Cei trei lideri ai PSD au prezentat un proiect de lege privind introducerea votului uninominal. "Mi-e rusine ca fac parte dintr-o clasa politica discreditata in proportie de 80%", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana. Proiectul de lege initiat de PSD prevede alegerea parlamentarilor dupa sistemul folosit la primari, in doua tururi de scrutin. Fiecare partid va putea propune un singur candidat pentru fiecare circumscriptie electorala.

O persoana va putea candida pentru o singura functie, intr-o singura circumscriptie, iar cetatenii pot vota numai acolo unde sunt inscrisi pe listele permanente. "Eu unul scap de-o grija. Cele 20-30 de autobuze din Galati nu mai vin mereu sa voteze la Focsani", a spus Miron Mitrea, unul dintre initiatorii proiectului de lege. PSD sustine, chiar daca nu toti membrii sai sunt de acord, si reducerea numarului de parlamentari, dar si parlamentul unicameral. "Si Traian Basescu a vorbit despre un parlament unicameral, dar cred ca el isi doreste, de fapt, un parlament fara nici o camera", a spus Adrian Nastase.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.