Socialistii europeni se arata din ce in ce mai preocupati de soarta presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei, Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu. Pentru ca autoritatile de la Bucuresti refuza sa reactioneze la avertizarile lor, liderii Partidului Socialistilor Europeni (PES) au apelat la alte metode. Personajul principal: ambasadorul Romaniei la Bruxelles, Lazar Comanescu, intermediarul care a primit sarcina de a-l instiinta pe primul-ministru Tariceanu cu privire la efectele negative ale crizei politice romanesti asupra deciziilor din Parlamentul European (PE). Potrivit secretarului executiv al PSD, Victor Bostinaru, Pierre Moscovici, raportorul pentru Romania, Poul Nyrup Rasmussen, liderul PES, Jan Marinus Wiersma, si Miguel Martinez, ambii vicepresedinti ai Grupului socialist din Parlamentul European, l-au chemat la o intalnire pe ambasadorul roman si l-au insarcinat sa comunice la Bucuresti avertismentele PES.

Potrivit lui Bostinaru, Comanescu a refuzat, dar a transmis informatia lui Mihnea Constantinescu, consilier de stat in cadrul Cancelariei primului-ministru. Acesta din urma informandu-l deja pe Tariceanu. PES asteapta un raspuns din partea Bucurestilor pentru solutionarea problemelor, avertizand asupra faptului ca in PE exista inca un trend foarte puternic antiextindere, in care este inclusa si Romania.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.