Presedintele Traian Basescu nu s-a putut abtine ieri sa nu traga o noua palma Guvernului, inainte de a pleca in Statele Unite, la summit-ul ONU.

Seful statului a aratat ca problema schimbarii presedintilor Camerelor Parlamentului tine de competitia dintre partidele parlamentare, altele fiind problemele care il macina pe el mai mult, in speta combaterea efectelor inundatiilor si energia. "Din punctul meu de vedere, ar trebui sa ne concentram pe stingerea efectelor inundatiilor. Guvernul a alocat resurse materiale, dar am senzatia ca s-a diminuat putin interesul. Sper ca in zilele urmatoare ministrii sa sara in elicopter si sa se deplaseze in zonele afectate de inundatii", a mai spus Basescu, batand usor obrazul guvernantilor.

Presedintele a mai spus ca, inainte de schimbarea presedintilor celor doua Camere, este preocupat de problema legata de energie. "Am cerut acum mai bine de o luna gasirea unei solutii pentru o corecta distributie a comercializarii energiei electrice, iar zilele trecute ceea ce s-a intamplat cu pretul combustibililor a fost de natura sa ma ingrijoreze", a adaugat seful statului. Basescu a mai spus ca in prezent contractul de privatizare a Petrom se afla in analiza Presedintiei Romaniei. In alta ordine de idei, presedintele le-a recomandat liberalilor pe cine sa numeasca in fruntea Camerei Deputatilor, "daca se vor schimba presedintii celor doua Camere".

"Daca se vor schimba presedintii celor doua Camere, eu sper ca Mona Musca sa fie aleasa ca unul dintre cei doi presedinti", a mai spus in treacat Basescu, inainte de a pleca spre New York. Reamintim ca presedintele Traian Basescu a fost primul care a adus in discutie necesitatea schimbarii presedintilor Parlamentului. Intr-un interviu acordat unui cotidian central pe sase ianuarie, Basescu declara: "Sa declansam proceduri parlamentare pentru schimbarea celor doi presedinti ai Camerei (...) Sigur, a fost foarte important sa trecem Guvernul, dar cred ca dl. Tariceanu va trebui sa discute foarte serios in continuare colaborarea, pentru a o duce la un nivel de colaborare fair-play intre partidele care alcatuiesc Alianta"

Rusanu: "Basescu sa o propuna pe Musca din partea PD"

In replica la incercarea lui Basescu de a recomanda subtil liberalilor pe cine sa propuna pentru a-l inlocui pe Nastase de la sefia Camerei, vicepresedintele liberal, Dan Radu Rusanu, l-a luat putin la rost pe presedinte. Intrebat cum comenteaza declaratia presedintelui conform careia si-ar dori ca functia sa-i revina Monei Musca, Rusanu a raspuns iritat: "Este parerea dlui. Basescu. Sa o propuna pe Mona Musca din partea PD".

Pe de alta parte, presedintele Camerei Deputatilor Adrian Nastase a inteles ce a vrut din declaratia lui Traian Basescu. Intrebat cum comenteaza afirmatia lui Basescu referitoare la o eventuala numire a Monei Musca in fruntea Camerei, Nastase a spus ca, din declaratia de sprijin a presedintelui fata de fostul ministru al Culturii, a inteles ca seful statului a plecat in exil si se intoarce peste trei ani. Nastase a mai spus ca aceasta este singura explicatie pe care o poate gasi la declaratii de acest gen ale "presedintelui Camerei Deputatilor".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.