PNL l-a desemnat pe Bogdan Olteanu drept candidat la sefia Camerei Deputatilor

Liderul PNL, Bogdan Olteanu, reprezinta propunerea deputatilor liberali pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor in contextul in care parlamentarii Coalitiei vor reusi sa modifice Regulamentul acestui for si il vor revoca pe actualul presedinte, pesedistul Adrian Nastase, au decis ieri prin vot secret parlamentarii liberali. Ministrul desemnat pentru relatia cu Parlamentul s-a impus din primul tur de scrutin cu 36 de voturi, contracandidatii sai, Radu Rusanu, Mona Musca si Titu Gheorghiof intrunind 18 voturi, opt voturi, respectiv trei voturi. Decizia grupului liberal din Camera Deputatilor va fi comunicata Comitetului Executiv al PNL si apoi colegilor din Coalitia de guvernamant. "Cred ca la presedintia Camerei este necesara o amprenta liberala", a spus Bogdan Olteanu la finalul sedintei grupului PNL. El a pledat pentru clarificarea rapida a Regulamentului Camerei si pentru reluarea activitatii parlamentare necesara integrarii Romaniei in Uniunea Europeana in conformitate cu calendarul stabilit.

La randul ei, Mona Musca a declarat ca nu este surprinsa de rezultatul votului si a adaugat ca il va sustine pe Bogdan Olteanu in viitoarele sale demersuri. "Am incredere foarte mare in Bogdan Olteanu care si-a demonstrat competenta in functia de ministru desemnat pentru relatia cu Parlamentul", a precizat liberalul Radu Ruseanu, unul dintre contracandidatii lui Olteanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.