Dezbaterea la Senat a motiunii PRM "Alianta D.A. - Dezastrul Agriculturii", menita sa amane discutarea Regulamentului, a fost prilejul ca senatorii sa isi arunce vorbe atat de grele incat si recuzita s-a cutremurat si s-a prabusit. Tupeisti, betivi, comunisti, alienati.

Cam asa s-au gandit sa se catalogheze intre ei senatorii. Tonul l-a dat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, care le-a reprosat pesedistilor "dramul de inconstienta si caruta de tupeu" care le-au trebuit pentru a semna in cinci luni trei motiuni impotriva Ministerului Agriculturii, in conditiile in care au gestionat cu "incompetenta" acest domeniu.

ETICHETE. La finalul atacului, ministrul s-a gandit sa ii faca si "comunisti" pe pesedistii semnatari ai motiunii. O alta expresie din discursul lui Flutur, care s-a dovedit jignitoare pentru opozitie, continea, fara referiri precise, cuvantul "votca". Atat le-a trebui senatorilor PSD si PRM. Insusi fostul presedinte Ion Iliescu a venit la microfon pentru "a dezavua aceasta maniera de dezbatere" si i-a reprosat lui Flutur "lipsa de respect". Intaratat, si liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, i-a tinut isonul, facandu-i pe aliatii de la guvernare "o clica de profitori".

LARVE SI FLUTURI. Misiunea de aparator al ministrului a fost preluata de senatorul PNL Puiu Hasotti, care dupa ce a apreciat ca Flutur nu a fost suficient de critic la adresa fostei puteri, s-a aratat si clement. "Eu n-o sa va fac nici comunisti, nici betivi", si-a dovedit el ingaduinta. Dar nu pentru multa vreme, pentru ca urmatoarea fraza a fost: "PRM este aripa sovina si antisemita a PSD". "Esti un alienat, domnule", a venit replica de la Vadim, plus un compliment pentru ministrul Agriculturii: "Opriti aceasta larva care din cand in cand devine fluture".

BUFNITURA. In toiul invectivelor, o bucata dintr-un birou la care statea staff-ul tehnic s-a prabusit. Cum bufnitura i-a atras atentia presedintelui Senatului, acesta l-a indemnat din privire pe consilierul devenit victima propriului birou sa repare defectiunea. "Cu ce s-o lipesc, cu scuipat?", i-a replicat prin semne neajutoratul si biroul a ramas prabusit pana la finalul sedintei, cand motiunea a si fost respinsa, cu 68 de voturi impotriva si 52 pentru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.