Presedintele PD, Emil Boc, va solicita discutarea problemei Autostrazii Transilvania in cadrul Consiliului National al Coalitiei si stabilirea termenului de 1 octombrie pentru finalizarea negocierilor purtate de Ministerul Transporturilor cu firma americana Bechtel.

Boc a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca trebuie luata o decizie tehnica si politica, in sensul eliminarii oricaror ambiguitati cu privire la continuarea lucrarilor. "Daca pana la 1 octombrie nu vor fi finalizate toate negocierile, atunci voi cere in mod public sa se asume vinovatii pentru neincheierea contractului sau neincheierea unor acte aditionale, pentru a sti exact cine este de vina: guvernantii, firma Bechtel sau e vorba de alte motive ce tin de ratiuni politice", a afirmat liderul democrat.

In opinia acestuia, s-a vorbit prea mult si s-a facut prea putin cu privire la continuitatea acestui proiect de infrastructura, desi, din punct de vedere politic, nu exista obiectii, iar din punct de vedere financiar, exista resurse alocate. "Intalnim o presiune din partea opiniei publice si din partea politicienilor ca acest proiect sa fie continuat. Sezonul nu este compromis, e inca in grafic. Prin disponibilitatea Ministerului Finantelor, a Ministerului Transporturilor si a firmei Bechtel vom putea ajunge la o solutie pentru continuarea lucrarilor", a mai spus Emil Boc. Marko Bela preciza, la Targu Mures, ca a cazut de acord cu presedintele Traian Basescu, in cadrul unei discutii avute cu cateva zile in urma, ca lucrarile la autostrada Brasov-Bors trebuie sa continue.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.