Tragerile de timp ale Opozitiei pentru a intirzia momentul debarcarii lui Nastase si Vacaroiu continua cu o noua serie de motiuni simple. Dupa cele doua motiuni simple ale PSD (in Camera) si PRM (in Senat) care vor fi dezbatute in aceasta saptamina, mai urmeaza inca o runda pentru cealalta saptamina.

Deputatii PRM vor depune, de aceasta data la Camera, o motiune simpla pe tema crizei din invatamint, prin care vor cere demisia ministrului Educatiei, Mircea Miclea, pe care il considera "total depasit de situatie", a declarat ieri peremista Olguta Vasilescu. "PRM se solidarizeaza cu profesorii care au protestat fata de subfinantarea invatamintului, de descentralizarea cvasitotala a invatamintului preuniversitar, fara un dialog prealabil cu sindicatele, si de situatia deplorabila in care se afla majoritatea scolilor la inceput de an scolar", a aratat deputatul PRM.

Pentru a cumula numarul de 50 de semnaturi necesare pentru depunerea motiunii, cei 32 de deputati PRM vor avea sustinerea a cel putin 18 reprezentanti PSD. Potrivit Regulamentului, un deputat nu poate sustine, simultan, doua motiuni. De aceea, reprezentantii PRM au decis ca vor depune aceasta motiune joi, la numai o zi dupa dezbaterea in plen a motiunii initiate de PSD privind nivelul de trai.

Remanierea mica, in linie dreapta

Liderii Aliantei D.A. ar putea decide, in cadrul intilnirii de miercuri, care vor fi secretarii de stat ce vor fi inlocuiti, a declarat ieri liderul grupului parlamentar al PD, Cristian Radulescu. Conform acestuia, liderii liberali si democrati ar putea aborda si stadiul in care se afla pachetul legislativ privind administratia publica. "Totodata, ministrul Justitiei, Monica Macovei, ar putea prezenta liderilor PNL si PD proiectul legii privind infiintarea Institutului pentru Transparenta", a adaugat liderul deputatilor PD, precizind ca proiectul cuprinde reglementari referitoare la transparenta in ceea ce priveste declaratiile de avere si interese pentru magistrati si alte persoane publice. Este de asteptat ca liderii Aliantei D.A. sa ia in discutie si situatia creata in Prahova, unde presedintele Consiliului Judetean, Florin Anghel, si o serie de consilieri locali ai PNL au demisionat din acest partid, anuntind ca intentioneaza sa se inscrie in PD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.