Desi s-a inscris ultimul in competitia pentru presedintia Camerei, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, este cotat cu cele mai mari sanse sa preia fotoliul lui Adrian Nastase.

Sustinatorii sai iau in calcul posibilitatea ca Olteanu sa ramana cu un singur contracandidat - fostul titular de la Cultura, Mona Musca. Dan Radu Rusanu si Titu Gheorghiof ar urma sa renunte la cursa pentru a evita o infrangere usturatoare. In aceste conditii, victoria apropiatului lui Calin Popescu Tariceanu nu mai poate fi pusa sub semnul intrebarii intrucat premierul nu o mai agreeaza pe Mona Musca dupa implicarea ei in readucerea lui Theodor Stolojan la sefia partidului.

Chiar daca nici unul dintre aspirantii la cea de-a treia functie in stat nu si-a anuntat, pana in prezent, intentia de a se retrage de pe lista, tot mai multi parlamentari PNL vorbesc despre acest scenariu. Ei se asteapta ca Titu Gheorghiof sa faca primul pasul inapoi, oferindu-i lui Olteanu voturile lui, in schimbul portofoliului de ministru pentru Relatia cu Parlamentul. Situatia lui Dan Radu Rusanu este mai delicata, intrucat si el face parte din cercul de apropiati ai premierului.

In aceasta situatie, un cuvant greu de spus l-ar avea chiar presedintele PNL, care a anuntat, totusi, ca nu se va implica in decizia grupului parlamentar de la Camera. Cum Bogdan Olteanu este hotarat sa mearga pana la capat si pare sigur de un sprijin consistent al deputatilor liberali, Rusanu ar putea renunta de bunavoie la candidatura, pentru a nu pierde la vot in fata unui coleg mult mai tanar. In orice caz, cei doi vor avea astazi o discutie decisiva, in care isi vor clarifica intentiile in aceasta chestiune. In ceea ce o priveste pe Mona Musca, liberalii sunt convinsi ca ea va ramane in joc.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.