Congresul Ligii Alesilor Locali ai PNL a scos la iveala nemultumirile care mocnesc in rindul acestora, multe dintre ele legate direct de liderii centrali. Noul lider al Ligii Alesilor Locali ai partidului a fost ales viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban.

"Oamenii au constatat ca au plecat niste aroganti si au venit altii la fel de aroganti, dar mai incompetenti", se plinge Anca Barbu, consilier local la Pitesti. Aceasta face un apel la conducerea centrala sa numeasca sefii de directii judetene pe criterii de competenta profesionala cum au promis in campanie, fiindca "pentru oameni, ce se intimpla acasa e mai grav decit certurile de la Bucuresti". Apelul ei cade in gol. Prezidiul, de unde mai inainte presedintele Calin Popescu Tariceanu spunea ca alesii locali sint "fruntea partidului" s-a golit imediat dupa discursurile festive ale celor de la centru.

Alesii, veniti din toate colturile tarii la Brasov, au ramas sa-si spuna pasurile unul altuia. Pe unele conducerea ar fi putut sa le culeaga ieri direct din sala Congresului: lipsesc pirghiile de aplicare a legilor administratiei, alesilor nu li se explica insa cum sa li se prezinte oamenilor masurile impopulare luate de guvern, colaborarea cu PD scirtiie, iar printre oamenii racolati de democrati de la alte partide se numara si persoane cu un trecut controversat.

Cu mina pe pulsul electoratului

Avertismentele catre conducere curg lant: luna de miere cu electoratul se termina. "Anul acesta am avut parte de intelegere, dar de la anul, daca nu se intimpla ceva, degeaba am cistigat puterea. Iesim in primavara, dupa ce oamenii vor primi facturi cit casa la intretinere si primariile nu vor avea buget sa suplineasca plata utilitatilor", spune Nicolae Dindiu, primar in Maramures.

Cursa cu cistigatori prestabiliti

Cu o seara inaintea Congresului, pe culoarele Delegatiei Permanente a PNL se zvonea ca jocurile sint facute dinainte: Ludovic Orban - presedinte al Ligii Alesilor Locali, Aristotel Cancescu de la Brasov - presedinte executiv, si primarul Hirsovei, Ionel Chirita - secretar general. Desi conducerea centrala a negat cu convingere orice interventie, a doua zi candidaturile pentru functii s-au anuntat chiar asa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.