Ministrul justitiei, Monica Macovei, a declarat ieri ca Raportul de tara intocmit de Comisia Europeana "este in draft" si ca se trimit noi informatii pentru "a incerca sa avem un Raport de tara in care sa se reflecte cele mai recente schimbari". Macovei a explicat ca in domeniul justitiei si anticoruptiei este nevoie de cazuri mari, pentru ca munca ministerului nu are sralucirea necesara.

"Eu sper sa fie un raport bun, sub aspectul reformelor in justitie si lupta anticoruptie", a spus Macovei. Prioritatile ministrului in ceea ce priveste Raportul de tara sunt, deocamdata, intalnirile bilaterale cu ministrii de justitie din statele membre. Macovei a spus insa ca astepta sa vada chiar si ministri inculpati.

"Dupa cum stiti, eu nu fac dosare si nici nu intervin pe dosare. Rolul meu este sa creez toate conditiile ca procurorii sa vina cu astfel de cazuri", a explicat Monica Macovei. Dupa ce in ultima vreme au fost facute mai multe schimbari in cadrul Parchetului National Anticoruptie, culminand cu numirea lui Daniel Morar in fruntea PNA, Macovei a anuntat ieri ca sunt posibile si cateva schimbari la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Justitie.

Victima a mai multor atacuri politice in ultima vreme, Monica Macovei a fost acuzata ieri si de unul dintre membrii partidului care o sustine politic. Ioan Oltean, vicepresedintele PD, a declarat ca Macovei a facut greseala sa se pronunte in cazul lui Liviu Ciupe, vicepresedintele PD Bistrita-Nasaud, trimis dupa gratii timp de patru luni de Daniel Morar, ulterior gasit nevinovat. "Personal, o rog pe doamna ministru sa studieze dosarele care vizeaza faptele savarsite de Liviu Ciupe, pentru a constata exact starea de fapt, inainte de a afirma faptul ca procurorul Daniel Morar este nevinovat si ca a instrumentat corect cauza respectiva in stricta concordanta cu normele procedurale penale", a spus Oltean. El a mai adaugat ca Macovei e libera sa-si justifice alegerea in cazul numirii lui Morar, "dar fara a intra in conflict cu legea".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.