Ion Iliescu cere analiza interna de partid pentru votul uninominal, in timp ce PSD strange deja semnaturi

PSD este decis sa finalizeze cu succes proiectul privind introducerea votului uninominal, chiar daca exista o serie de voci social-democrate care resping planul Geoana. Lipsa unei consultari interne pe tema votului uninominal a dus la divergente de opinii intre diferiti lideri ai PSD.

Daca Ion Iliescu se arata, zilele trecute sceptic in privinta proiectului si considera ca Mircea Geoana si-a exprimat o opinie personala legata de acest subiect, liderul PSD este convins ca proiectul se va fructifica. "Exista opinii diferite pe aceasta tema, dar este absolut clar ca trebuie facut ceva ca parlamentarii romani sa devina mai responsabili", a declarat liderul PSD. Referindu-se la reticenta lui Iliescu, el a explicat ca "cine nu are curajul sa se uite la ce nu functioneaza in democratia romaneasca, este condamnat sa ramana intr-un proiect al trecutului". "Sunt convins ca Ion Iliescu va intelege utilitatea acestui sistem", a mai spus el.

Oamenii cu bani multi si minte putina

Senatorul PSD Ion Iliescu aprecia, marti, ca subiectul trebuie analizat atent, intrucat exista si unele dezavantaje. "Adica pot foarte bine oameni cu parale multe si cu minte putina sa promoveze...si cu o anumita charisma, care prinde intr-un anumit context, dar care nu inseamna si profunzime, si pregatire, si calificarea necesara pentru a indeplini un mandat de parlamentar", a aratat senatorul. El a precizat ca pozitia lui Geoana pe aceasta tema este una personala, fiind necesar ca subiectul sa fie analizat profund.

Ar putea fi o solutie

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu, ne-a declarat ieri, ca PSD va promova cu convingere si decizie acest sistem de vot. Dorneanu a spus ca aprecierea lui Iliescu poate fi luata in considerare in actuala stare de spirit, dar s-a aratat convins ca votul uninominal poate fi o solutie pentru reformarea clasei politice.

PD va avea probleme cu UDMR

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, sustine ca proiectul a existat in programul de guvernare al PSD din 2000, dar a fost uitat. El nu crede ca PD este sincer atunci cand sustine proiectul, intrucat principalul partener de coalitie, UDMR, are o mare problema in acest sens, pentru ca se simte amenintat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.