Comisiile senatoriale ar fi trebuit, ieri, sa inceapa in forta lucrul la numeroasele proiecte legislative aflate in asteptare, mai ales ca multe dintre ele "cantaresc" greu in procesul de armonizare a legislatiei romanesti cu normele europene. "Ar fi trebuit", pentru ca mai mult de jumatate dintre comisii nu s-au putut intruni in sedinta din cauza... operatiunilor de mutare in plina desfasurare.

Desi mutarea s-a discutat si planificat timp de aproape doi ani si a costat sume piperate, ieri se mai carau inca mese, scaune, aparatura si vrafuri de documente pentru comisiile senatoriale. Aceasta in cazuri mai fericite, deoarece alte incaperi de abia intrau in atentia femeilor de serviciu, care trebuiau in timp-record sa scoata molozul si sa faca "luna", pentru a putea fi intinse covoarele si a fi carat mobilierul. De abia dupa aceea vin instalarea telefoanelor si conectarea la Internet, "amanunte" fara de care activitatea alesilor nu se poate desfasura in parametri normali.

La Comisia juridica, cea mai importanta dintre toate, senatorii au fost nevoiti sa se adune in biroul presedintelui Eckstein, intrucat in sala de sedinta nu aveau nici scaune, nici masa. Vizibil iritat de aceasta situatie, senatorul UDMR a declarat ca mutarea in Palatul Parlamentului i se pare "decizia cea mai proasta a conducerii Senatului", motiv pentru care considera ca toti cei care au fost implicati in aceasta ar trebui revocati din functie. "Suntem inghesuiti intr-una din cele mai mari cladiri ale lumii", a exclamat cu naduf Eckstein.

Nici la Comisia pentru egalitatea de sanse intre femei si barbati stuatia nu era mai buna: masa care ar fi trebuit sa troneze in mijlocul salii de sedinta zacea... pe hol, dezmembrata. Printre motivele care au stat la baza intarzierii se numara repartizarea, in faza initiala, a unor spatii libere pe hartie, dar care s-au dovedit la fata locului ocupate. Ieri, se mai purtau inca "negocieri", astfel ca, probabil, de abia saptamana viitoare senatorii se vor apuca de lucru.

Dan Sabau, presedintele liberal al Comisiei pentru sanatate, ecologie si sport, statea la randul sau in mijlocul unei incaperi aproape goale. De abia acum se aduceau scaunele si alte piese de mobilier, in vreme ce din telefoane atarnau firele. Extrem de intelegator, senatorul Sabau a incercat sa gaseasca totusi scuze pentru situatia inexplicabila. "Este ca si mutatul intr-o casa noua", a replicat el. Intrebat pentru ce s-au dat atunci atatia bani, el a declarat senin ca "este normal sa coste" si a invitat presa sa nu mai "bagatelizeze".

Mergem la alt etaj. La colturile holurilor, angajatii au avut grija sa puna otrava pentru sobolani, in vreme ce unele scari interioare sunt "ingropate" sub un strat gros de praf. Probabil provenit de la lucrarile de la etajul al optulea. La etajul al treilea au fost repartizate spatii pentru Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii, prezidata de senatorul PSD Rodica Stanoiu. Membrii comisiei avusesera de dimineata prima sedinta din noua sesiune, dar pentru a discuta, in principal, chestiuni organizatorice. Mai trebuie piese de mobilier, telefoanele nu functioneaza, calculatoarele de abia sunt conectate la Internet, grupurile sanitare sunt insuficiente si mixte, cantina lipseste cu desavarsire. La fel si sala de audieri, unde membrii comisiei ar trebui sa stea de vorba cu petitionarii.

Iar aceste exemple nu sunt singulare. La alte comisii, la ora 11,30, usile erau toate inchise, ceea ce inseamna ca senatorii nu s-au inghesuit sa munceasca la legile tarii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.