Protocolul de colaborare dintre PSD si UDMR a fost rupt cu cateva saptamani inainte de a expira, iar UDMR se indreapta oficial spre o coalitie guvernamentala cu Alianta "Dreptate si Adevar". Decizia a fost luata de la inceputul saptamanii trecute, dar liderii Uniunii conduse de Marko Bela au asteptat votul Consiliului Reprezentantilor Unionali in acest sens. La sedinta de sambata de la Targu Mures, un singur membru CRU s-a abtinut de la vot, restul fiind de parere ca UDMR trebuie sa negocieze cu PNL-PD intrarea la guvernare.
Consiliul Reprezentantilor Unionali din UDMR l-a mandatat pe liderul Uniunii, Marko Bela, sa continue negocierile cu Alianta "Dreptate si Adevar" in vederea constituirii unei coalitii guvernamentale. "Am hotarat directia spre care mergem. Acum vom incerca sa formam o coalitie majoritara cu Alianta «Dreptate si Adevar». In mod implicit, inseamna ca vom intrerupe orice negociere cu PSD", a declarat Marko Bela.
Reprezentantii unionali din UDMR au dezavuat printr-o rezolutie decizia presedintelui Ion Iliescu de a-i gratia pe Miron Cozma si pe generalul Corpodean, militianul care a tras in multimea de la Timisoara in decembrie 1989.