Calin Popescu Tariceanu sustine ca se "simte dezlegat" sa "faca circ" referitor la motivele pentru care a fost schimbat Ionut Popescu de la Finante. Deocamdata, premierul spune doar ca Vama nu are treaba cu remanierea.

Calin Popescu Tariceanu a avertizat ca va rupe tacerea si va vorbi despre motivele care l-au facut sa-l demita pe Ionut Popescu din fruntea Finantelor. Premierul se considera provocat de declaratiile fostului ministru, conform carora remanierea de la Finante a fost provocata de dorinta lui Popescu de a schimba niste sefi de vami cu sustinere in PNL. "Nu am avut nici o discutie cu el despre vamesi, pentru ca primul-ministru, intr-o tara normala, nu se ocupa de vami", a spus Tariceanu.

"Stim cu totii ca sint probleme in Vama, dar nu e normal sa le lege de persoana mea. Am sa ma simt obligat, dar nu astazi, sa spun citeva dintre motivele care au stat la baza schimbarii lui Ionut Popescu". El a continuat, spunind ca "nu mi-a placut sa fac circ si sa vorbesc despre motivele schimbarii fiecarui ministru, fiecare stie care ii sint nerealizarile. Din acest moment insa, ma simt dezlegat sa mai tac, pentru ca mi se par grave afirmatiile lui Ionut Popescu", s-a explicat Tariceanu.

Popescu nu a aflat

Declaratia s-a produs dupa o intilnire cu parlamentarii PNL, la care Ionut Popescu nu a participat, desi este senator. Mai mult, fostul ministru sustine ca nu i s-au comunicat nici pina acum motivele pentru care a fost schimbat. "Sint si eu foarte curios sa aflu care au fost motivele remanierii mele, pentru ca, pina in prezent, nu am aflat nimic", ne-a spus Ionut Popescu.

Noul ministru ezita

L-am intrebat si pe noul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, daca are aceleasi intentii ca Ionut Popescu, respectiv sa inlocuiasca sefi de vami. Acesta a raspuns afirmativ, dar a refuzat sa precizeze la ce nivel. "Am de gind sa schimb diverse persoane in minister, dar nu dau nume", ne-a declarat Vladescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.