Alianta D.A. mai are inca un test de trecut. Declaratiile in contradictoriu ale liderilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, si PD, Emil Boc, in ceea ce priveste majorarea Taxei pe Valoarea Adaugata si largirea bazei de impozitare la pensionari si agricultori pentru contributiile sociale la sanatate, au adus tot mai mult in discutie, atat din partea opozitiei, cat si din partea puterii, problema unei posibile rupturi a Aliantei, transmite A.M.Press.

Desi reprezentantii PNL si PD au incercat sa ascunda divergentele legate de strategia fiscala, ieri senatorul liberal Radu Campeanu a declarat ca nu se ridica inca problema unei rupturi, insa, "aceasta poate fi pusa ca o ipoteza". "Nu este exclusa aceasta varianta, daca astfel de discutii intre cei doi lideri ai PNL si PD vor continua. Mai ales, tinand cont ca in ultima vreme au fost mult mai evidente. Asemenea discutii nu se poarta, ca intr-o piata publica. De aceea exista o Coalitie de guvernare si o alianta, pentru a fi analizate anumite chestiuni la nivel intern", a apreciat senatorul.

Basescu si Tariceanu sa nu se mai certe in public!

Liberalul Campeanu a mai comentat si pe marginea recentelor acuze aduse de seful statului, conducerii Executivului. In ceea ce priveste relatia Cotroceni-Guvern, Campeanu a declarat ca "efectul acestor certuri dinspre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu apar ca o agresiune in fata opiniei publice impotriva Executivului si a primului ministru". "Daca Basescu are idei in ceea ce priveste guvernarea tarii, nu-l opreste nimeni sa-l invite la Cotroceni pe domnul Tariceanu si nu sa arate in public cu un deget acuzator spre modul in care actioneaza premierul sau sa transfere in gura lui Boc anumite chestiuni cu care nu este de acord", a mai mentionat senatorul liberal.

UDMR si PC, impotriva majorarii TVA

TVA-ul starneste valuri nu numai la nivelul Aliantei. Discutiile pe acest subiect sunt din ce in ce mai inflacarate si printre colegii din Coalitia de guvernamant. Astfel, vicepremierul Marko Bela a precizat, ieri, ca UDMR nu este de acord cu majorarera TVA pentru exista riscul cresterii inflatiei. Marko a mai precizat ca trebuie facuta o analiza clara a efectelor care pot aparea dupa o posibila majorarea a TVA.

Mai mult, presedintele UDMR a subliniat ca nu este de acord cu introducerea unor taxe pentru asigurarile de sanatate ale pensionarilor. Presedintele Uniunii a atras atentia ca trebuie elaborata o strategie care sa previna dezastrele naturale. "Au trecut 8 luni de guvernare. Nu s-au construit decat 10 km de autostrada", a conchis Marko. Conservatorii lui Voiculescu au adoptat in urma cu doar cateva zile o pozitie similara. Astfel, PC a afirmat ca nici ei nu sunt sustinatori ai cresterii TVA, dorita de PNL. Mai mult, fostii umanisti sunt de parere ca taxele pentru produsele de baza ar trebui sa scada.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.