Scandalurile in teritoriu au inceput inca din mai, imediat dupa declansarea alegerilor pentru conducerile filialelor. Primul conflict rasunator a aparut la Brasov, unde fostul sef al filialei, senatorul Nicolae Vlad Popa, a fost imbrancit de opozantii sai, la o sedinta de partid. Castigatori au fost adversarii lui Popa, grupati in jurul lui Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov.

La Dolj, scandalul a debutat cu o bataie intre seful interimar, deputatul Horatiu Buzatu, si liderul tineretului liberal, Cosmin Enea, care s-a ales cu capul spart. Dupa ce beligerantii s-au acuzat reciproc de furtul arhivei, s-a trecut la etapa de injuraturi. "Bai, fraiere, f.... mortii ma-tii, iti dau una de-ti sar ochelarii!", a fost argumentul subprefectului Nelu Groza, in fata lui Buzatu. Certurile nu s-au potolit nici acum, urmand ca centrul sa numeasca o conducere interimara, pana la alegerile din decembrie, dupa cum ne-a declarat secretarul general al PNL, deputatul Dan Motreanu.

Sechestru pe persoane si telefoane mobile

La Vaslui, deputatul Dan Marian s-a plans, saptamana trecuta, ca a fost sechestrat si amenintat cu moartea de catre vicepresedintele organizatiei, Vasile Ciobanu, si de catre prefectul Paul Toderica. "Rapitorii" sustin insa ca l-au retinut pe Marian, luandu-i si telefonul, ca sa-l oblige sa dialogheze cu ei si sa gaseasca o cale de impacare. Batalia se duce, de fapt, intre deputat si seful organizatiei, controversatul om de afaceri Ion Vranceanu, suspectat de relatii prea apropiate cu Viorel Hrebenciuc.

Tot in zona de influenta a liderului pesedist, la Bacau, primarul Romeo Stavarache se chinuie de doua luni sa-l inlature pe deputatul Valeriu Gheorghe. Acesta din urma a pierdut sprijinul centrului tot din cauza colaborarii cu Hrebenciuc. Joi, Stavarache a obtinut repetarea alegerilor in filiala, care vor fi organizate de catre secretariatul general de la Bucuresti. La Braila, parlamentarii Gabriel Sandu si Dan Sabau vor sa puna mana pe conducerea filialei si sa scape de primarul orasului, Constantin Sever Cibu. Rezolvarea este asteptata sa vina, si aici, de la centru.

11 alesi locali au plecat din cauza lui Dinu Patriciu

Conflicte au fost cam in toate cele 19 organizatii in care au avut loc alegeri. Printre ele - Vrancea, Timis, Botosani si Sectorul 3 al Capitalei. Cel mai rau s-a terminat, pentru liberali, cearta de la Prahova, unde 10 consilieri judeteni si presedintele CJ Prahova, Florin Anghel, au demisionat, saptamana trecuta, din PNL, acuzandu-l pe omul lui Dinu Patriciu ca a masluit alegerile.

Nici intalnirea trilaterala Tariceanu-Patriciu-Anghel nu l-a convins pe acesta din urma se revina asupra demisiei. Conducerea liberala este multumita, insa, de modul in care au decurs, pana acum, alegerile din teritoriu. "Nu am avut pierderi mari, cu exceptia Prahovei. E normal ca in fiecare organizatie sa fie competitie, dar oamenii au acceptat, pana la urma, rezultatele", spune secretarul general Dan Motreanu.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.