Consilierul prezidential Theodor Stolojan a taxat declaratiile cu tenta eurosceptica facute de doi dintre cei mai bogati romani: Ion Tiriac si Dinu Patriciu.

"Cei care se vaita ca nu sintem pregatiti sa ne integram in UE se vor vaita 100 de ani de acum inainte. Cunoastem foarte bine in Romania acest gen de manifestari", a spus ieri Stolojan cu prilejul unui seminar pe probleme de integrare. El a reluat astfel ideea expusa acum doua zile ca sint oameni de afaceri care "ar vrea sa vada integrarea, dupa dorintele lor, undeva la calendele grecesti, pentru ca s-au obisnuit sa faca acel gen de afaceri care nu se vor mai putea realiza intr-o Romanie care se apropie tot mai mult de Uniunea Europeana".

Chiar daca nu a facut referire la vreo persoana anume, aluzia consilierului prezidential este evidenta. Ocupantul celui de-al doilea loc din Top 300, Ion Tiriac, a declarat nu de mult ca 2010 ar fi o data mai favorabila integrarii Romaniei decit 2007. La rindul sau, Dinu Patriciu a afirmat recent ca "integrarea europeana costa bani, nu aduce bani, nu este Mos Craciun".

Mai mult, el a spus ca Romania ar trebui sa adopte modelul american pentru a fi competitiva in Europa, nu sa copieze mimetic legislatia, doar din dorinta de a bifa niste capitole. Contactat de "Cotidianul", Patriciu a declarat ca nu face parte din categoria invocata de consilierul prezidential. "Daca Stolojan cauta eurosceptici, sa-i caute in alta parte. Eu sint eurorealist. Din punctul de vedere al Rompetrol (grupul pe care il conduce - n.red.), nu am nici cea mai mica emotie. Sintem suta la suta integrati. Eu m-am referit la faptul ca integrarea costa, iar acei bani trebui adusi de undeva. Nu am spus niciodata ca trebuie aminata integrarea europeana", a afirmat Patriciu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.