Presedintele Traian Basescu a avut, ieri, o intalnire relaxata cu ambasadorii Romaniei aflati la post in strainatate, pe care i-a linistit spunand ca nu vor fi schimbati din posturi cu generatia de dupa 1989. "15 ani sunt 15 ani", a spus Basescu pentru a arata ca nu a trecut suficient timp pentru formarea unei noi generatii de diplomati.

De altfel, seful statului si-a inceput discursul doar dupa ce a schimbat cateva amabilitati cu fostul primar PSD al Iasiului, Constantin Simirad, care acum este ambasador in Cuba. "Uite-l pe Simirad, din Cuba. Cum e fata de primarie domnule ambasador?", a intrebat Basescu, iar Simirad l-a asigurat ca este mai bine.

Acestor amabilitati, ambasadorii romani le-au raspuns laudand discursul sefului statului. In discursul sau, Traian Basescu a anuntat mai multe prioritati zero - printre care finalizarea strategiei pentru zona extinsa Marea Neagra - precum si o serie de prioritati de pe "alt palier", printre care relatiile cu China, Japonia si Israel. El a reluat si vechea tema a lui Emil Constantinescu, potrivit careia Romania trebuie sa-si recapete importanta regionala.

In sfarsit, Basescu i-a mai plimbat pe ambasadori prin relatiile cu Turcia si Federatia Rusa, iar spre final a anuntat ca institutiile statului nu i-au in considerare decat aderarea in 2007 la UE. Basescu a mai tinut si sa dea un semnal linistitor, precizand ca nu exista un razboi intre Palatul Cotroceni si Palatul Victoria.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.