Vestea ca Ion Iliescu pregateste doua actiuni prin care sa demonstreze ca nu este „batrin si comunist“ i-a pus pe jar pe colegii de partid. Subalternii lui Geoana, Nastase si Mitrea, au primit deja instructiuni sa pregateasca contraevenimente care sa atenueze iesirile lui Iliescu.

Prima dintre "actiuni" se consuma azi la libraria "Sadoveanu". Ion Iliescu, asistat de Petre Roman, va lansa a doua editie a volumului "Viata politica intre violenta si dialog". Trecind peste vechile adversitati, se pare ca Iliescu si Roman au ajuns la o intelegere. Roman sa-l ajute pe Iliescu in gestionarea scandalului mineriadelor, inclusiv prin astfel de prezente ale sale ca martor. Iar Iliescu sa-i faca lobby pentru acceptarea lui Roman in proiectul polului social-democrat. De altfel, proiectul polului social-democrat va fi lansat in perioada imediat urmatoare, sustin surse din conducerea PSD. Sub aceasta umbrela, PSD va atrage de partea sa citeva partide de buzunar, precum PER si FD.

Socialistii europeni, pro Geoana

Roman si Iliescu vor fi supravegheati atent de Mircea Geoana, care si-a anuntat participarea la lansarea cartii. Mai mult, Geoana a primit inca de ieri o mina de ajutor de la socialistii europeni. "Mircea Geoana este angajat in modernizarea partidului si ia in serios necesitatea de a combate coruptia, nu numai in Romania in general, dar si in anumite parti ale partidului", a declarat ieri Jan Marinus Wiersma, vicepresedintele grupului socialist din Parlamentul European. Potrivit lui Wiersma, "tensiunile din PSD sint cauzate in mare parte de o structura croita initial dupa nevoile lui Ion Iliescu".

"Intre violenta si dialog"

"Viata politica intre violenta si dialog" este o carte scrisa de Iliescu in primul mandat de opozitie. Fostul sef al statului ne-a declarat ca "asemanarea dintre actuala guvernare si guvernarea CDR" este motivul care l-a convins sa reediteze volumul. In tot cuprinsul sau, volumul cauta sa explice evenimente precum revolutia din decembrie, mineriadele si conflictul interetnic de la Tirgu-Mures. Premisa de la care porneste Iliescu este aceea ca "noua guvernare da semnalul rafuielilor politice, asmute presa asupra adversarilor politici, incepe linsajul mediatic si manipularea faptelor".

Iliescu nu a putut sa uite nici gestul de asta-vara al unor ONG-uri care l-au declarat prin vot vinovat pentru mineriada din 13-15 iunie. "Justitia strazii este tot ceea ce poate produce bun 'elita>> intelectuala a tarii?", s-a intrebat Iliescu retoric, inca din prefata volumului

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.