Mutarea Senatului a intrat intr-o noua faza. Cea in care, suparati de atata munca, muncitorii angajati sa le care birourile parlamentarilor s-au incaierat pe holurile Senatului. Doi dintre acestia, uitand probabil unde se afla, si avand ceva de impartit, s-au luat la pumni chiar in fata sepepistilor. Si nu s-au menajat deloc de vreme ce unul dintre ei a trebuit sa fie transportat la spital pentru a primi ingrijiri medicale, dupa cum ne-a declarat patronul german al firmei care se ocupa de mutarea birourilor. Colegii ramasi sa continue munca au "acoperit" cat au putut incidentul, spunand ca cei doi "s-au jucat, iar unul dintre ei a alunecat pe gresie si s-a lovit la cap si cot". Aceste explicatii nu au tinut in fata patronului neamt, care i-a concediat pe amandoi.

Mutarea birourilor senatorilor in noul sediu de la Palatul Parlamentului a inceput sa faca si primele victime... umane. Probabil de emotie ca ating mobila senatoriala, doi dintre muncitori si-au iesit din minti si s-au luat la pumni pe holurile Senatului, chiar in fata sepepistilor, care au urmarit cu gurile cascate desfasurarea conflictului. S-a lasat cu rani la cap si la maini si cu ingrijiri medicale la spital.

Scandalul a izbucnit taman in momentul in care senatorii incepusera sa-si faca aparitia pentru deschiderea sesiunii extraordinare. Ce i-a indemnat pe cei doi sa se incaiere e greu de spus. Colegii lor insa s-au grabit sa ascunda incidentul. "Domnule, nu prea stiu ce s-a intamplat. Erau in pauza de masa si s-au luat la joaca, iar unul dintre ei a alunecat pe gresie", ne-a spus unul dintre muncitori, incercand sa ascunda bataia. Un altul, mai rasarit, ne loveste fix in fata invocand drepturile sale: "Nu putem vorbi ca suntem in timpul lucrului!..."

Patronul firmei germane care se ocupa de mutarea Senatului si care i-a angajat pe muncitori este ceva mai transant. Cu o romana stricata, el ne-a explicat ca nu stie motivul pentru care cei doi s-au incaierat, dar cu certitudine "nu s-au jucat... s-au batut!". In consecinta, ei au fost imediat concediati. Tot patronul german ne-a declarat ca persoana care a iesit mai terfelita din incaierare a fost transportata la spital pentru ingrijiri medicale si ca va depune o plangere la politie impotriva "colegului" de bataie. In alta ordine de idei, plenul Senatului din sesiunea extraordinara s-a axat pe un monolog al lui Vacaroiu privind stadiul mutarii la "Casa Parlamentului", asa cum ii place lui nea Nicu sa numeasca Palatul Parlamentului. In acest moment "circa 90% din aparat se afla in noul sediu".

Pana cand senatorii se vor adapta confortului noii locatii "mai sunt insa foarte multe probleme de rezolvat". Una dintre acestea ar fi amenajarea unei intrari pentru functionarimea din Senat, care, crede Vacaroiu, nu poate intra pe aceleasi usi cu parlamentarii. In acest sens ar trebui consolidata inclusiv fatada cladirii pe motiv ca in unele portiuni "cad niste blocuri de beton", dupa cum sustine nea Nicu.

De asemenea, si parcarea trebuie extinsa, acest lucru necesitand o munca de aproape trei luni. Pe de alta parte, intreg Departamentul de Informatica, Buget, Contabilitate si Logistica va mai ramane aproximativ o luna in vechiul sediu, pana cand etajul care le va gazdui va fi eliberat si reamenajat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.