"Prin gratierea lui Miron Cozma, domnul Ion Iliescu parca intentionat ar vrea sa ne impinga de partea cealalta a baricadei, fiindca noi nu ne putem regasi in aceeasi barca cu Miron Cozma si cu alte persoane asemanatoare", a afirmat presedintele UDMR, Marko Bela, cu doua ore inainte de anuntul privind revocarea gratierii fostului lider al minerilor.

Marko s-a declarat "extrem de dezamagit" de decizia privind eliberarea lui Cozma, dar s-a ferit sa spuna daca acest act al presedintelui Ion Iliescu ii va face, sambata, la sedinta Consiliului Reprezentantilor Uniunii, si pe alti lideri udemeristi sa incline balanta in favoarea colaborarii cu Alianta D.A. Presedintele UDMR a tinut sa precizeze ca Uniunea nu va lua, la reuniunea CRU, o decizie clara in privinta formarii unei majoritati alaturi de Alianta D.A. sau de PSD: "Nu vom lua o decizie privind formarea unei coalitii, pentru ca noi vom intra intr-o coalitie sau vom inchega o coalitie atunci cand vom vedea programe. Noi ne aliniem pe baza unor programe care sa includa si deziderate importante pentru UDMR si dupa aceea vom discuta si alte chestiuni legate de structuri sau alte probleme administrative. Dar deja vom defini directiile".

Gratierea lui Cozma pare a fi dat si PUR un motiv serios sa se distanteze de PSD. Intrebat cum comenteaza declaratiile lui Marko privind "impulsul" de departare de PSD dat de Ion Iliescu, presedintele PUR, Dan Voiculescu, a raspuns sec: "Si noua ne-a dat acest implus". Liderul umanist a tinut insa sa adauge ca "nu inseamna ca PUR a hotarat ceva". Pozitiile celor doi presedinti de care depind formarea majoritatii parlamentare si a Guvernului nu s-au schimbat nici la auzul vestii ca Iliescu a revocat decretul de gratiere. "Raul a fost deja facut nu mai poate fi anulat", a conchis Marko Bela.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.