Majoritatea materiilor din liceu i-au dat batai de cap actualului reprezentant al Guvernului in Dolj, Nicolae Giugea, dar cel mai mult a avut de furca cu Matematica si Limba romana, cu care abia a putut iesi la liman. Foile matricole din timpul liceului l-au tradat pe actualul prefect al Doljului. Cu toate acestea, Giugea gaseste o scuza si spune ca in liceu s-a odihnit pentru facultate, iar acolo s-a format ca om.

Pozand in doctor la catedra Prefecturii Dolj in fata a peste 100 de primari si a zecilor de profesionisti din serviciile deconcentrate, unii dintre ei avand in spate peste 22 de ani de scoala, Giugea vorbeste de parca nu el s-ar fi chinuit sa evite corigenta la Limba romana, Matematica, Cunostinte social- politice si chiar Igiena si Educatie fizica. Om de casa al lui Radu Berceanu, Nicolae Giugea a ajuns prefect in urma cu noua luni. Multe dintre insuccesele sale din administratia locala au fost puse, de unii, pe seama mediocritatii lui Nicolae Giugea, care a abia a obtinut, in timpul liceului, note de trecere, a picat examenul din clasa a X-a, a fost repartizat la Resita, s-a mutat inapoi la Craiova, a terminat Facultatea de Horticultura si si-a luat doctoratul copiind o lucrare deja publicata. Acesta este, pe larg, drumul parcurs de Nicolae Giugea de la terminarea liceului si pana la fotoliul de prefect de Dolj.

Nici o materie nu i-a facut cu ochiul

Daca intram insa in detaliu si privim peste notele din liceu ale lui Giugea, observam ca acesta reusea cu greu sa obtina note de trecere la materii precum Politica, Matematica, Chimie sau Limba si literatura romana.

Expert in vinuri, Nicolae Giugea nu a fost probabil prea incantat de reactia dintre H2O si licoarea strugurilor, motiv pentru care a obtinut in clasa a IX-a si a X-a media 5 la Chimie. Politicianul de azi nu a reusit sa obtina nota mai mare nici la Cunostinte social-politice. Daca la Matematica si Fizica notele sunt minuscule, te-ai fi asteptat ca la Limba si literatura romana si limbile moderne, "umanistul" Giugea sa exceleze. Dezamagire totala! Notele obtinute dovedesc ca dascalii au fost extrem de ingaduitori cu totalul dezinteres pentru studiu al viitorului prefect. Incredibil, elevul Giugea avea probleme si la... "Igiena", judecand dupa notele obtinute la materia respectiva. Pentru a nu fi invinovatiti de aprecieri anacronice referitor la notele lui Nicolae Giugea, trebuie sa precizam ca si la acea vreme, acum 20 de ani, sistemul de notare era, ca si astazi, de la 1 la 10.

Giugea si administratia locala

Doljul este unul dintre cele mai mari judete din tara, iar Nicolae Giugea este omul-cheie din aceasta regiune. El trebuie sa stie toate problemele din judet, iar primarii comunelor si directorii institutiilor doljene trebuie sa mearga la Nicolae Giugea cand intampina probleme. Prefectul trebuie sa caute solutii si sa le ofere sprijin. Asta daca nu este plecat in concediu. Asa s-a intamplat luna trecuta, cand trei sferturi din judet era sub ape din cauza ploilor, oamenii priveau disperati cum intreaga lor munca de o viata se naruie, iar prefectul se relaxa la munte.

"Daca a avut 5 la Matematica, 5 la Chimie sau 7 la Geografie in timpul liceului, as spune ca nu este relevant. Dar daca vedem ca acum, intr-o situatie de criza, prefectul nu face fata la inventarierea suprafetelor inundate de ploi sau la orientarea din judet, cred ca ar trebui ca acesta sa se intoarca la liceu, unde se pun baze cunostintelor din toate domeniile, sa le mai studieze o data, iar apoi sa se intoarca in administratie. Pentru ca acum se vede ca este incapabil", a declarat Valeriu Zgonea, deputat PSD.

'In liceu m-am odihnit pentru facultate>>

Prefectul Nicolae Giugea are si o explicatie in ceea ce priveste notele sale din timpul liceului: s-a odihnit pentru facultate. "Foaia matricola a mea cu notele din liceu circula de cand am fost numit prefect. Dar de ce nu au luat notele de la facultate, cand m-am format ca om? In liceu am avut note mici pentru ca nu imi placeau anumite materii sau profesori. Dar eu m-am format in facultate si acolo eram odihnit din liceu, deci am invatat mult in facultate. Si in liceu citeam foarte mult", a declarat Nicolae Giugea, prefectul de Dolj.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.