Deputatul liberal Cristian Boureanu (foto) a fost audiat ieri de procurori in dosarul stenogramelor atribuite PSD, parlamentarul sustinand apoi in fata reprezentantilor presei ca este sigur ca documentele sunt reale. Conform deputatului, concluzia sa se bazeaza pe mai multe fapte si evenimente petrecute in zilele in care acestea au devenit publice. "Le-am spus procurorilor ca sunt sigur ca stenogramele sunt reale. Ma bazez pe credibilitatea sursei - pe care nu o pot dezvalui - si pe reactiile membrilor PSD in orele ce au urmat publicarii documentelor", a declarat Boureanu, la iesirea din sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Boureanu a declarat ca le-a povestit anchetatorilor cum jurnalistii unei agentii de presa la care, la acel moment, el era actionar majoritar, au primit stenogramele atribuite PSD, le-au citit si au sugerat sursei sa le publice pe site.

Unul din indiciile care, potrivit lui Boureanu, demonstreaza "fara echivoc" veridicitatea stenogramelor este acela ca, la cateva ore de la publicare, site-ul a fost supus unor atacuri informatice venind de la calculatoare ale Guvernului sau ale altor institutii ale statului. Un al doilea aspect invocat de Boureanu in sprijinul afirmatiilor sale este acela ca, analizate informatic, stenogramele contin urme ale calculatoarelor la care au fost redactate, acestea apartinand si ele Guvernului sau partidului aflat atunci la putere.

"Pentru mine este clar ca aceste documente sunt autentice. Ganditi-va, in primele 48 de ore de la publicare nici unul din liderii PSD nu le-a contestat veridicitatea, ci mai toti au discutat despre cine le-ar fi putut sustrage. E clar ca era ceva ce ar fi putut fi sustras, e logic!", a afirmat Boureanu la iesirea de la audieri.

Deputatul PSD a declarat ca le-a sugerat anchetatorilor sa-i audieze si pe cei care sunt citati in respectivele stenograme, pentru a afla daca au facut sau nu acele afirmatii. El a precizat insa ca procurorii vor fi obligati sa afle daca actiunile despre care se vorbea in documente au fost infaptuite si in realitate, pentru ca infractiunile sa existe cu adevarat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.