Adrian Severin propune un "pact politic pro-european" si ofera "expertiza, contactele si informatiile" fostului partid de guvernare

Partidul Social-Democrat este dispus sa faca si concesii la statutul sau de principal partid de opozitie, statut care le cere mai degraba sa critice puterea decat sa-i ofere o mana de ajutor.

Deputatul Adrian Severin a prezentat, ieri, oferta PSD de a pune la dispozitia Guvernului "expertiza, contactele si informatiile" pe care le-a acumulat in vederea integrarii la termen a Romaniei in Uniunea Europeana. PSD propune crearea unui pact politic pro-european la care sa se alature toate celelalte formatiuni politice ce sustin acest deziderat.

"Suntem gata sa dam continut concret initiativei luate de conducerea PSD privind un pact pro-Europa", a afirmat Severin, seful Departamentului pentru relatii externe si afaceri europene al PSD.

Desi si-a exprimat rezervele privind numirea Ancai Boagiu ca ministru al Integrarii Europene in special in legatura cu "capacitatile acesteia de a solutiona problemele dificile pe care le are de rezolvat", Adrian Severin a afirmat ca PSD este gata "sa-i intinda mana".

In opinia deputatului social-democrat, functia de ministru al Integrarii "nu-ti permite sa te califici la locul de munca".

De asemenea, PSD ar vrea sa fie inclus in delegatiile guvernamentale care negociaza diverse aspecte ce tin de integrare, a declarat Adrian Severin. El a dat exemplul Bulgariei in privinta cooperarii dintre fortele politice privind integrarea, subliniind necesitatea unei informari periodice intre liderii de partide pe teme de Integrare Europeana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.