Procurorii Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General vor audia astazi prima persoana in dosarul de cercetare penala deschis pe numele Margaretei Costea, soacra presedintelui PSD Mircea Geoana. Acesteia i se contesta calitatea de revolutionar si modalitatea in care a dobandit certificatul care atesta ca a fost luptator in timpul Revolutiei din decembrie 1989.

Un dosar controversat

Procurorii au ales sa deschida audierile in acest dosar cu Bogdan Draghici, presedintele Asociatiei "Europa", cel care a sesizat Parchetul General despre posibile ilegalitati comise de soacra lui Mircea Geoana pentru a obtine un certificat de revolutionar. "Dosarul "Margareta Costea" este o premiera pentru justitia romana post-revolutionara pentru ca, in sfarsit, se da curs unei sesizari penale insotite de probe solide, in cauza fiind un dosar falsificat de revolutionar. Este grav ca in 15 ani autoritatile nu au sanctionat acest complex de infractiuni care o au ca autoare pe soacra domnului Mircea Geoana, in timp ce un cetatean a reusit sa probeze intreaga serie de ilegalitati in mai putin de o luna", ne-a declarat Bogdan Draghici.

Acesta sustine ca i s-a cerut de la varful actualei puteri sa nu faca dezvaluiri acuzatoare la adresa soacrei sefului opozitiei parlamentare. Draghici afirma ca incapatanarea lui de a nu renunta l-a costat chiar pozitia de subsecretar de stat pe care a ocupat-o pana acum cateva zile in Ministerul Administratiei si Internelor.

Presedintele fundatiei "Europa" afirma chiar ca a fost amenintat de Margareta Costea: "Amenintarile in stil pur mafiot ale celebrei si preacucernicei soacre nu m-au facut decat sa fiu si mai hotarat sa contribui poate la asanarea mlastinii in care se complace clasa noastra politica."

"Este o inscenare"

Margareta Costea, celebra soacra a presedintelui PSD Mircea Geoana, este cercetata in acest dosar pentru modul in care a dobandit calitatea de revolutionar. "Este o inscenare, iar organele care ancheteaza acum dosarul se vor pronunta la finalul anchetei daca cele reclamate sunt adevarate sau nu. Totul este o inscenare. Mai mult nu vreau sa comentez", ne-a declarat ieri Margareta Costea.
Mircea Geoana, ginerele Margaretei Costea, nu era la curent cu audierea care va avea loc astazi. "Nu cunosc nimic despre vreo audiere. Stiu ca are (n.r. -Margaretea Costea) un avocat. Vorbiti cu el. Nu stiu cine este avocatul. Intrebati-o pe ea. Eu nu comentez in nici un fel", ne-a declarat presedintele PSD.
Margareta Costea s-a ales cu un dosar dupa ce Bogdan Draghici a depus o plangere prin care o acuza ca a dobandit prin fals un certificat de "revolutionar-ranit".

Directorul INA demis de ministrul Blaga, in greva foamei

Fostul director general adjunct al Institutului National de Administratie, Bogdan Draghici, va intra in greva foamei de luni.

"Voi cere aprobarea primarului general al Capitalei pentru a face greva foamei in fata Palatului Cotroceni. Consider ca am fost nedreptatit si ca in decizia ministrului au cantarit destul de greu mai multe sesizari penale pe care le-am facut. O parte din acestea il vizau chiar pe superiorul meu ierarhic, liberalul Viorel Coifan, o alta era legata de dosarul "Costea-Geoana" si, in fine, au mai fost unele referitoare la o serie de contracte paguboase cu fonduri europene", ne-a declarat Draghici, care a fost demis saptamana trecuta de ministrul Vasile Blaga.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.