Presedintele PD, Emil Boc, l-a aparat ieri, intr-o conferinta, pe fostul baron PSD, Aurel Cucu, actual consilier judetean de Dambovita din partea PD, prezentand in cadrul Biroului Permanent National date asupra activitatii acestuia.

Din raportul cerut de Boc presedintelui organizatiei PD Dambovita reiese ca, in cazul lui Cucu, acuzat in perioada 2001-2003 de folosirea unor fonduri europene si a unor fonduri publice in interiorul firmelor conduse de el, au existat trei solutii de neincepere a urmaririi penale date de Parchetul General. Boc a declarat ieri ca nu are cunostinta de faptul ca Aurel Cucu, ce detine functia de consilier judetean PD inca dinaintea alegerilor din 2004, este cercetat pentru astfel de infractiuni. "Am cerut si un raport exact cu privire la activitatea economica desfasurata dupa ce a fost ales in calitatea de consilier judetean PD", a explicat presedintele PD. Chiar daca informatiile oferite lui Boc in cadrul BPN arata contrariul, el a cerut sa se verifice daca Aurel Cucu este inca cercetat penal.

In urma cu cateva zile, Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii Politice, a acuzat Partidul Democrat ca in 2004 l-a sustinut intr-o functie de consilier judetean pe Aurel Cucu, functie detinuta si astazi de acesta, dupa ce, cu numai doua luni inainte, a fost exclus din barca pesedistilor, fiind implicat in scandaluri de coruptie.

PD a fost acuzat si de faptul ca a fost sponsorizat in campania electorala din 2004 chiar de baronul de Dambovita care si-a derulat afaceri cu bani publici si cu fonduri europene. In ciuda acuzatiilor aduse, Parchetul National Anticoruptie a semnalat ca solutia de neincepere a urmaririi penale a fost data in septembrie 2004 si in cazul dosarului privind fondurile europene derulate de firmele lui Cucu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.