Consiliul National de Coordonare al Aliantei D.A. a decis ieri sa dea un cu avertisment a reprezentantilor sai din fruntea Consiliilor Judetene.
Presedintii de Consilii Judetene apartinind PNL si PD, care au semnat, alaturi de cei ai PSD, un document de pozitie fata de intentia guvernului de a modifica Legea administratiei publice locale, au fost sanctionati doar cu un avertisment. Potrivit Rompres, presedintele Partidului National Liberal, premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca formatiunea pe care o conduce si Partidul Democrat doresc schimbarea modului in care functioneaza majoritatea la alegerea presedintilor de consilii judetene, in acest sens fiind inaintat Parlamentului proiectul de modificare a Legii nr. 215/2001 privind administratia publica locala. Presedintele PD, Emil Boc, a precizat ca aceasta modificare nu este "o vinatoare de vrajitoare la adresa PSD", ci urmareste schimbarea presedintilor consiliilor judetene acolo unde Alianta D.A. are majoritatea, insa presedintii nu fac parte din partidele aflate la guvernare.

Presedintii consiliilor judetene au adoptat la sfirsitul saptaminii trecute, la Mamaia, un document de pozitie fata de intentia guvernului de modificare a Legii administratiei publice locale. Ei au propus guvernului ca acest act normativ sa intre in dezbaterea Parlamentului cu respectarea procedurii de consultare a structurilor asociative, iar prevederile cu privire la conditiile de eligibilitate si revocare a presedintilor, vicepresedintilor de consilii judetene si viceprimarilor sa isi produca efectele incepind cu anul 2008.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.