Adrian Nastase arunca toata responsabilitatea pe fostul secretar executiv al PSD, Dorina Mihailescu

Adrian Nastase se pregateste sa arunce toata responsabilitatea stenogramelor pe umerii fostului secretar executiv Dorina Mihailescu, ne-au declarat surse din conducerea PSD. Conform acestora, fostul presedinte pesedist s-a decis sa renunte la a contesta existenta stenogramelor. El va incerca sa se spele insa pe maini atat de inregistrarea sedintelor de partid, cat si de continutul documentelor.

De altfel, sambata, la Constanta, presedintele executiv al PSD n-a mai spus ca discutiile consemnate in stenograme nu sunt reale, ci a deviat discutia catre probleme "avocatesti" si de procedura. "Nu exista nici un fel de inscris care sa fie semnat, contrasemnat, autentificat, deci, din acest punct de vedere, orice lucru care circula pe piata poate sa fie, eventual, rezultatul unei inregistrari personale pe care cineva a realizat-o. Poate sa fie o povestire a unuia dintre colegi", a afirmat Nastase.

De amintit ca, potrivit informatiilor publicate de ziarul nostru, dactilografele care au transcris stenogramele de pe casete proveneau de la DAIS, departamentul condus de Dorina Mihailescu. Nastase a adaugat ca la nivelul partidului nu a existat o decizie de a se realiza stenograme. "Si pot sa va spun din nou ca nu au fost autentificate, semnate, arhivate, deci orice alte texte care circula, inventate sau nu, selectate sau nu, reprezinta niste documente care, din punct de vedere al acceptiunii de stenograma, nu au relevanta", a mai spus acesta.

Rodica Stanoiu si Florin Georgescu au comis "delicte de opinie"

Adrian Nastase a revenit si ieri asupra temei stenogramelor. El a minimalizat dezbaterea legata de autenticitatea documentelor, insistand asupra ideii ca ar trebui dovedit ca Florin Georgescu si Rodica Stanoiu, in prezent urmariti penal pentru declaratiile consemnate in stenograme, au facut presiuni asupra unor institutii ale statului. "Din acest punct de vedere trebuie stabilite fapte, nu vorbe invocate de unii sau de altii, care pot fi scrise sau nu, inregistrate sau nu", a sustinut presedintele executiv al PSD. El afirma chiar ca, daca nu se dovedeste comiterea de fapte penale, in cazul celor doi se poate vorbi cel mult de "delict de opinie". "Mentionez inca o data faptul ca nu am avut si nu avem o astfel de procedura la partid", a mai declarat fostul premier.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.