La ceremonie au fost prezenti Marko Bela si Dan Voiculescu

"Curtea Constitutionala valideaza alegerea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei", a rasunat, ieri, glasul presedintelui Curtii, judecatorul Ioan Vida, in sala devenita neincapatoare. "Un exemplar al deciziei va fi trimis parlamentului pentru ceremonia de depunere a juramantului, iar unul va fi dat domnului Traian Basescu", a mai spus magistratul. Coborand de pe podium, in roba-i rosie de matase, judecatorul s-a propagat parca, pana la masa unde Traian Basescu astepta in pozitia scolarului care arata unghiile si batistuta. Stingher, stangaci si emotionat de postura inedita in care se afla, Traian Basescu a primit mapa, tot rosie, cu decizia Curtii.

La masa alaturata, Ion Iliescu il privea cu un zambet, dar si cu nostalgia vremurilor cand el era cel validat. In spatele celor doi, se desfasurau randurile cu colaboratori. Ioan Talpes, Antonie Iorgovan, Rodica Stanoiu din partea lui Ion Iliescu, Marko Bela, Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Mona Musca, din partea lui Traian Basescu. Impotriva cutumei Curtii, acestia din urma au aplaudat furtunos atunci cand Traian Basescu a primit decizia de validare. "Responsabilitatea functiei de presedinte o simt cu toata fiinta mea. Va asigur ca voi fi un presedinte al tuturor romanilor, garant al Constitutiei si legilor, activ, care va respecta legile si oamenii", a spus Traian Basescu, la sfarsitul ceremoniei. El a parasit apoi sediul Curtii Constitutionale impreuna cu Theodor Stolojan. Traian Basescu va depune juramantul luni, 20 decembrie, in plenul Parlamentului. El este primul presedinte care se va instala la Cotroceni pentru cinci ani.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.