"Vezi paiul din ochiul altuia, dar nu vezi barna din ochiul tau". Vorba batraneasca i se potriveste manusa presedintelui Traian Basescu. Fostul coleg de partid al lui Traian Basescu, presedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN), Cozmin Gusa, a detonat bomba in curtea Cotrocenilor, marti seara, intr-o emisiune televizata. El a facut dezvaluiri incendiare, care il au ca tinta pe seful statului.

Gusa a precizat ca "un consilier al Administratiei Prezidentiale se ocupa cu importul de gaze". Gusa a lansat aceste acuzatii la adresa Cotrocenilor, fara sa faca, insa, nici un fel de nominalizare. Suspiciunile privind anumite grupuri de afaceristi din care fac parte apropiati ai presedintelui Basescu nu se opresc aici. Timp de cateva zile, personajul principal al acestui grup a fost una dintre "doamnele" lui Basescu, seful Cancelariei Prezidentiale, Elena Udrea. Aceeasi Elena Udrea, despre care, spune presa, ar fi participat la intalnirea buclucasa dintre premier, un ziarist, un om de afaceri si un care se ocupa de afaceri cu tigari. Mai mult, Udrea a fost cea care l-a informat pe seful statului cu privire la continutul discutiilor.

La scurt timp, Basescu ataca guvernul, in frunte cu Tariceanu, pe care il acuza de alaturare cu grupuri de interese. Cotidianul "Evenimentul Zilei" a dezvaluit legaturile dintre Elena Udrea si sotul ei, omul de afaceri Dorin Cocos cu "oameni din mafia personala a lui Adrian Nastase", dupa cum spunea chiar Basescu, anul trecut.

Boc vrea MEC pentru PD

Potrivit lui Cozmin Gusa, presedintele democrat, Emil Boc, "insista de ceva timp sa obtina portofoliul Ministerul economiei si comertului (MEC) pentru a fi dat unui ministru PD". Vom vedea daca acesta a fost motivul pentru care numele actualului ministrul al MEC, Codrut Seres a fost, potrivit unor surse guvernamentale, trecut pe lista viitorilor remaniati.

Presedintele are un restaurant pe litoral

Fostul secretar general al PSD, Cozmin Gusa a precizat, in cadrul aceleiasi emisiuni, dar fara sa faca nominalizari, ca Traian Basescu are relatii foarte apropiate cu patronul unui restaurant, local la care mai sunt actionare si alte persoane. Gusa sustine ca acestea detin firme care s-au ocupat, timp de patru ani, de asfaltarea strazilor din Bucuresti. Anul acesta, aceleasi persoane au primit incredintare directa sa refaca podurile afectate de inudatii, a mai explicat Gusa.

PNA ramane obedient Puterii

Gusa a spus, in aceeasi emisiune televizata, ca Parchetul National Anticoruptie continua sa fie obedient Puterii, chiar si dupa inlocuirea procurorului Ioan Amarie. Cozmin Gusa a explicat ca autoritatile de la Bucuresti, inclusiv Traian Basescu, "il au la mana" si l-ar putea oricand santaja pe noul procuror al PNA, Daniel Morar. Dupa toate aceste acuzatii, Gusa il aseamana pe Traian Basescu cu fostul presedinte Ion Iliescu.

Basescu este tot un fel de Iliescu ce strange fetele in brate si tipa mai tare, a explicat ironic Gusa,referindu-se, cel mai probabil la sefa Cancelariei de la Cotroceni, Elena Udrea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.