Seful PSD vrea o reconciliere cu fostul presedinte si spune ca nu mai e suparat ca a fost facut "prostanac"

Pesedistii nu uita totusi ce a reprezentat Ion Iliescu pentru partid si incearca sa linisteasca disputa cu acesta. Conflict declansat dupa ce Mircea Geoana a reusit sa-l invinga si sa preia sefia partidului, lucru ce l-a facut pe Iliescu sa atace dur actuala conducere a PSD. Acum insa, iminenta alegerilor anticipate ii face pe pesedisti sa ia in considerare capitalul electoral al fostei locomotive a partidului. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a apreciat luni seara, intr-o emisiune televizata, ca senatorul Ion Iliescu "nu s-a impacat complet cu partidul pe care l-a fondat. "Ion Iliescu e prin definitie un om independent, un om puternic, care a facut o cariera politica extrem de lunga si de bogata", a spus Geoana.

Insa, a spus el, trebuie recunoscuta experienta de om politic a lui Ion Iliescu, lucru de care PSD are nevoie. Actualul sef al PSD a admis ca, intr-o buna masura, cariera sa politica se datoreaza lui Ion Iliescu, care a dat dovada de "mult curaj si deschidere" cand a luat decizia de a-l numi ambasador al Romaniei in Statele Unite. "Mi-a oferit o sansa care m-a adus poate aici unde sunt astazi", a marturisit Geoana.

In alta ordine de idei, privitor la aliantele politice pe care le-ar putea realiza PSD, Mircea Geoana a spus ca o platforma de stanga in jurul PSD este oricand posibila, iar Ion Iliescu poate juca un rol important in aceasta constructie. Geoana a mentionat, insa, ca "PSD e inca traumatizat dupa experienta politica de anul trecut cu PUR".

Referindu-se la criticile formulate de Ion Iliescu la adresa sa, Geoana a afirmat ca folosirea cuvantului "prostanac" a fost la "suparare si cu un ton mai mult dojenitor". "Evident ca nu-ti face placere. Am raspuns si eu la momentul respectiv putin suparat. Cand am avut acest schimb de cuvinte era o imensa tensiune in PSD. Pierdusem puterea, partidul era in framantare, exista o imensa energie negativa care clocotea in partid", a spus Mircea Geoana.

Relatia cu Nastase s-a clarificat

De asemenea, Geoana a spus ca si-a lamurit neintelegerile si cu presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase. Disputa dintre ei fusese declansata in momentul in care Geoana i-a recomandat lui Nastase sa apara mai putin la televizor si i-a transmis ca "expunerea mediatica excesiva dauneaza". In replica, presedintele executiv i-a cerut sa-l lamureasca daca partidul functioneaza dupa formula 1+599.999 sau daca exista o echipa de conducere cu roluri complementare.

Acum, insa, Geoana spune ca intre ei "este o relatie constructiva, este o relatie buna, de colegialitate si de prietenie veche". El a adaugat ca in viata politica apar nuante si puncte de vedere diferite, dar a adaugat ca acestea au fost clarificate. "Continuam cu o echipa solida, cu o repartizare clara de roluri si cu o misiune comuna de a dirija atacul politic impotriva adversarilor nostri politici, si nu in interior", a apreciat Geoana


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.