Ginditorii PSD se reunesc de azi la Bran, judetul Brasov, pentru a pune la punct tacticile de rezistenta politica la atacurile puterii. Reuniti sub numele sofisticat de "Grupul de Planificare Strategica", Geoana, Rus, Dincu, Hrebenciuc si alti lideri PSD vor cauta solutii pentru combaterea programului Aliantei PNL-PD de a-i inlatura pe Nastase si Vacaroiu din fruntea Parlamentului Romaniei. Unul dintre cei vizati, desi abia revenit din concediu, a reactionat nervos fata de planul Aliantei D.A.

"Declaratiile liderilor coalitiei reprezinta un adevarat pact Ribbentrop-Molotov impotriva Constitutiei", a tunat Adrian Nastase, sugerind calea de contraatac pe care o va utiliza PSD. In caz ca varianta PNL-PD de modificare a regulamentelor celor doua camere va fi aprobata in Parlament, PSD intentioneaza sa recurga la Curtea Constitutionala.

Pina la aceasta ultima solutie, PSD se sprijina pe starea de confuzie care domneste in coalitia de guvernamint. "Lucrurile in coalitie nu sint lamurite. Conservatorii nu sint hotariti si o sa mai avem discutii cu ei", ne-a declarat unul dintre vicepresedintii PSD. O alta problema care perpeleste partidul condus de Geoana este planul anuntat de Alianta PNL-PD de a-i inlatura din functii pe presedintii PSD ai Consiliilor Judetene. La Senat exista deja in ultima faza a dezbaterii un proiect in curs de aprobare, care prevede ca presedintii de CJ-uri pot ramine fara functii prin voturile a 50% plus unu dintre consilieri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.