Reprezentantii Institutului pentru Politici Publice (IPP) sustin ca au primit scrisori continand acuzatii si amenintari din partea unor parlamentari, respectiv din partea secretarului general al Camerei Deputatilor Mihai Unghianu, in urma publicarii raportului privind cheltuielile deputatilor in perioada 2001-2003. "Dupa publicarea raportului, anumiti parlamentari si chiar secretarul general al Camerei ne-au amenintat, fie direct, fie prin presa, de interpretare eronata si tendentioasa a datelor obtinute, incercand sa intimideze IPP, prin amenintarea cu proces pentru prejudicii de imagine", a afirmat, ieri, directorul IPP, Violeta Bau.

Contradictii

Mihai Unghianu a reactionat la acuzele IPP aratand ca "orice semnal venit din partea societatii civile, trebuie sa fie validat de realitate, si nu construit tendentios, cu scopul evident de a induce in randul cetatenilor ideea ca Parlamentul este o institutie inutila si mare consumatoare de fonduri.

La randul ei, Violeta Bau, directorul IPP, a precizat ca institutia pe care o reprezinta a lucrat la acest raport, "fara a construi in mod tendentios realitatea" informatiilor prezentate. In document, IPP a reclamat lipsa de rigoare in cheltuirea fondurilor publice si tolerarea de catre conducerea Camerei Deputatilor a carentelor de management in privinta cheltuielilor facute pentru parlamentari. Printre cei mentionati in raport se afla deputatii Constantin Nita, Borbely Laszlo, Nicolae Vasilescu, Tudor Mohora, Corneliu Ciontu, Viorel Hrebenciuc, Alexandru Lapusan, Gelil Eserghep.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.