Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri, la Cluj, ca nu s-a decis data reorganizarii ministerelor si ca acest lucru nu este planificat pentru perioada urmatoare. Premierul nu a negat insa, in contextul intrebarilor puse de jurnalistii clujeni, ca remanierea guvernamentala va avea loc o data cu reorganizarea ministerelor.

Tariceanu a recunoscut si faptul ca Ministerul Sanatatii este deficitar, insa a subliniat ca acest lucru se datoreaza nu atat prestatiei ministrului Mircea Cinteza, ci faptului ca 4,6 milioane de salariati asigura fonduri pentru serviciile sanitare prestate pentru 20 milioane de romani.

Legat de o evaluare a ministrilor PNL, presedintele liberalilor a declarat doar ca aceasta va avea loc "la un moment dat".

Bechtel, mai dezavantajos decat se credea

Dupa intalnirea pe care a avut-o ieri cu autoritatile locale si judetene ale Clujului, respectiv cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, prefectul judetului, Mihail Hardau, si presedintele Consiliului judetean, Marius Nicoara, premierul Calin Popescu Tariceanu a promis analizarea bugetului central in vederea sprijinirii proiectelor care pentru Cluj reprezinta o prioritate. In acest sens, primul-ministru a dat asigurari ca guvernul doreste finalizarea autostrazii Brasov - Bors, doar ca "ministrul transporturilor are mandat sa renegocieze contractul pentru a face un contract care sa fie avantajos si partii romane". Tariceanu a precizat foarte clar ca nu va admite "un contract care are costuri peste media de costuri din celelalte tari", dand ca exemplu preturile umflate la betoane, care sunt de cinci ori mai mari decat cele practicate in Romania.

Tariceanu a adaugat ca in momenul in care aceasta renegociere cu firma Bechtel se va finaliza, guvernul va da drumul contractului, avand si un fond de 100 milioane de euro la dispozitie pentru continuarea lucrarilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.