Astazi reincep audierile in dosarul stenogramelor atribuite Delegatiei Permanente a PSD. Primii care trebuie sa raspunda invitatiei procurorilor sint Cosmin Gusa si Miron Mitrea.

Dupa ce, in primele luni de la deschiderea dosarului, procurorii anticoruptie i-au audiat pe Dan Matei Agathon, Dorina Mihailescu, Florin Georgescu si Serban Mihailescu, Curtea Constitutionala a declarat ca PNA nu mai are competenta de a ancheta fosti deputati si senatori. Astfel incit, incepind de astazi, toti cei nominalizati in stenograme se vor prezenta pentru audieri la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Primul pe lista este Cosmin Gusa, secretar general al PSD la vremea redactarii documentelor si actual presedinte al Partidului Initiativa Nationala.

Sint vizati toti liderii PSD

Ancheta privind stenogramele a demarat la inceputul anului, cind citeva organizatii non-guvernamentale au inaintat un denunt privind eventualele fapte de coruptie ce reies din discutiile din timpul sedintelor Delegatiei Permanente a PSD.

Membrii vizati in plingerea organizatiilor sint Adrian Nastase, Octav Cozminca si Serban Mihailescu, care i-ar fi propus lui Aurel Cucu, fostul presedinte al CJ Dimbovita, acuzat ca si-ar fi insusit nelegal fonduri comunitare, sa demisioneze pentru a nu fi arestat.

In alte chestiuni, fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, ar fi afirmat ca asteapta "unda verde" pentru a-l ancheta pe Traian Basescu, iar Florin Georgescu se plingea ca presedintele Curtii de Conturi "nu ar mai asculta" de directivele partidului.

Pasibili de inchisoare

Potrivit Codului de procedura penala, daca acuzatiile la adresa membrilor PSD mentionati mai sus se vor adeveri, ei sint pasibili de pedepse cu inchisoarea de la unu la cinci ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.