Curtea de Conturi a constatat ca Marian Oprisan si apropiatii sai au provocat anul trecut o paguba de aproape 23 de miliarde de lei in bugetul Consiliului Judetean Vrancea.

Un raport al Camerei de Conturi Vrancea a dezvaluit ca, pe linga cele 400 de milioane de lei incasate din salarii anul trecut, Oprisan si-a completat veniturile cu alte citeva sute de milioane de lei din pozitia de membru in comisiile de analiza si evaluare a ofertelor. Suma incasata de Oprisan si de ceilalti functionari ai Consiliului Judetean a fost de peste 3,1 miliarde de lei, adica aproape 300 de milioane de lei de fiecare. Din justificarile acestora a reiesit ca au muncit in comisii 110 ore pe zi. Marian Oprisan si vicepresedintele Mircea Diaconu au mai luat 213 de milioane de lei ca indemnizatii de la Autoritatea Teri-toriala de Ordine Publica.

Consiliul Judetean a fost prejudi-ciat cu alte 9,5 miliarde de lei, bani cheltuiti pentru reabilitarea a 17 drumuri comunale, unde nu s-a facut absolut nimic. Drumurile au fost receptionate pe hirtie de primari si comisiile CJ. Pentru a evita organizarea de licitatii, s-a folosit metoda spargerii unei lucrari in mai multe, cu o valoare mai mica de 100.000 de euro. Astfel, din doua tronsoane de drumuri judetene s-au facut patru. Aceeasi metoda a fost practicata la modernizarea salii de sedinte a CJ, care a costat 227.000 de euro.

Camera de Conturi a trimis dosarul la Tribunalul Vrancea pentru recuperarea celor 23 de miliarde de lei, iar pentru cele mai importante nereguli a sesizat Parchetul Judetean.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.