UDMR pregateste terenul pentru a-si promova ministrii in momentul restructurarii guvernamentale. Presedintele Uniunii, Marko Bela, a declarat ieri ca unele "ministere-mamut", cum ar fi cel al Economiei si Comertului sau cel al Constructiilor, Lucrarilor Publice si Transportului trebuie "regandite" in viitorul apropiat.

Potrivit unor surse din interiorul formatiunii maghiare, UDMR intentioneaza sa le ceara partenerilor din coalitie posturi de ministri "plini" pentru reprezentantii sai, care in prezent au statutul de ministri delegati.
Principalele tinte ale UDMR sunt Ministerul Comertului si cel al Lucrarilor Publice, in fruntea carora ar urma sa fie propusi actualii "delegati" - Iuliu Winkler, respectiv Laszlo Borbely. Marko a mai declarat ca executivul ar trebui sa revada "rostul, rolul, locul Ministerului Integrarii in structura guvernamentala, fiindca deja am semnat Tratatul cu UE, sarcinile s-au schimbat".

Liderul UDMR a adaugat ca "avem in continuare o serie de agentii, oficii, pe care ar trebui sa le revedem si sa simplificam aceasta jungla a agentiilor si autoritatilor". Marko a refuzat sa faca o evaluare a ministrilor din cabinetul Tariceanu, declaran- du-se insa multumit de activitatea ministrilor UDMR din executiv. In ceea ce priveste activitatea sa ca ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile culturii, invatamantului si integrarii europene, Marko Bela a spus ca a avut probleme de comunicare doar cu Ministerul Culturii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.