Procurorul Daniel Morar de la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Cluj este noul sef al PNA. Potrivit unor surse judiciare, anuntul oficial al numirii va fi facut astazi. Morar s-a facut remarcat in 2000, cind a dispus arestarea pentru luare de mita a fostului sef al Sectiei Penale de la Curtea de Apel Cluj, Viorel Burzo. Alaturi de Burzo, in dosar au mai fost arestati fostul sef SIPA Cluj, col. Floricel Vitan, fostul sef al Penitenciarului Gherla, col. Vasile Muresan, si maiorul Ioan Morari, tot din cadrul SIPA.

Pe de alta parte, procurorul Morar a fost acuzat ca l-a arestat ilegal pe fostul director al Regiei de Drumuri Cluj. Daniel Morar a emis mandat de arestare pe numele lui Liviu Ciupe, dar instantele de judecata l-au achitat de fiecare data. Procurorul a declarat la vremea respectiva ca, in momentul semnarii mandatului de arestare, probele de la dosar permiteau acest lucru.

Morar are in lucru citeva dosare privind traficul de motorina (transformarea combustibilului M in motorina). In rindul magistratilor clujeni, tinarul procuror trece drept un foarte bun profesionist, specializat in anticoruptie si infractiuni economice. In prezent, Morar se afla in concediu si nu a putut fi contactat. Numirea sa la conducerea Parchetului National Anticoruptie in locul lui Ioan Amarie confirma unele zvonuri insistente din ultima vreme.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.