Afirmatiile lui Dan Voiculescu au suscitat pareri diferite in cadrul Aliantei. In timp ce democratii propun in corpore ca antidot pentru "solutia imorala" alegerile anticipate, liberalii lasa loc negocierilor si nu se urzica decat cu privire la atacul la adresa unitatii partidului. Radu Berceanu ne-a declarat ca Dan Voiculescu are placerea bluf-urilor, iar "trocul" propus de acesta pentru sustinerea proiectelor Aliantei nu este justificat.

"Vad ca se merge in directia de a se pune tot felul de conditii ciudate, noi suntem intr-o echipa, care se cheama arcul proguvernamental. Daca domnul Voiculescu se mentine pe pozitii fixe si ciudate, pana la urma ajungem la alegeri anticipate vrand-nevrand", afirma Berceanu. Colegul sau, senatorul PD Cristian Cucuian, este de parere ca noile declaratii ale presedintelui conservator demonstreaza ca aprecierile potrivit carora Partidul Conservator este o "solutie imorala" sunt corecte.

"Singura solutie sunt anticipatele. Cum am putea guverna impreuna cu o formatiune care nu marseaza pe proiectele Aliantei?", ne-a declarat Cucuian. Teodor Melescanu califica afirmatiile lui Voiculescu drept "un joc de glezne" si crede ca PC doreste sa ramana la guvernare. El nu este deranjat de temele propuse de presedintele conservator si a afirmat ca premierul Tariceanu a venit cu initiative similare.

"Sunt teme sensibile, cu impact enorm asupra economiei, care trebuie mai intai discutate indelung", ne-a declarat Melescanu. Deputatul PSD Dan Mihalache a afirmat ieri intr-o conferinta de presa ca rabufnirile lui Dan Voiculescu se datoreaza in primul rand santajului la care a fost supus de presedintele Traian Basescu. "Nu PSD este sursa instabilitatii politice", a declarat deputatul social-democrat.

Valeriu Stoica - subiect tabu pentru PNL

Liberalul Radu Stroe ne-a declarat ca atacurile lui Dan Voiculescu la adresa PNL nu demonstreaza decat reaua intentie si proasta informare. "Orice s-ar spune despre Valeriu Stoica in interiorul partidului, el este un liberal vechi, care asa va ramane in istorie", afirma Radu Stroe. Senatorul PNL Puiu Hasotti ne-a declarat ca aceasta formatiune politica nu este in pragul unei sciziuni, iar Dan Voiculescu ar trebui sa se ingrijeasca de propriul partid decat sa faca afirmatii nefondate.

"Cred ca actiunile domnului Valeriu Stoica sunt nocive pentru partid, insa intensitatea lor este atat de mica, incat nu pot pune in pericol stabilitatea partidului", spune Hasotti. Radu Campeanu, unul din fondatorii PNL, se raliaza acestei pareri si declara ca PNL este in continuare un partid politic. "Domnul Stoica are o actiune negativa, este adevarat. Cat stiu eu, oamenii nu il iau prea mult in considerare. Partidul la ora asta trebuie sa mearga in spatele lui Tariceanu, pentru ca este un liberal autentic si noi trebuie sa-l sprijinim in tot ceea ce inseamna unitatea partidului", ne-a declarat Radu Campeanu.

Dan Voiculescu:

• "Se poate ajunge la un compromis la intalnirea noastra (a liderilor coalitiei de guvernamant - n.r.) de miercuri."

• "La constituirea Parlamentului am votat candidatii PSD la presedintia celor doua Camere, pentru ca asa ni s-a parut moral si corect."

• "In Constitutie scrie clar ca presedintii Camerelor sunt alesi pentru patru ani. Se poate insa vorbi de revocare si suntem de acord sa vorbim de revocarea presedintilor Camerelor. Trebuie sa stabilim conditiile de revocare acceptabile din punct de vedere constitutional. In privinta schimbarii presedintilor consiliilor judetene, nu avem nici o problema."

• "PD este un partid hibrid, provine din FSN. PD nu e un partid cu o doctrina proprie, nu e un partid istoric, e un partid de neocomunisti."

• "Valeriu Stoica este instrumentul de spargere a PNL."

(interviu aparut in "Adevarul", 8 august 2005)

Conditiile puse de conservatori Aliantei

"1. Proiectul de lege privind controlul provenientei averilor ce nu pot fi justificate legal, initiativa depusa la Senat si avizata de Consiliul Legislativ. Acest proiect vizeaza trecerea in plan real si profund a luptei impotriva coruptiei.

2. Aprobarea principiului conform caruia TVA la produsele de baza sa fie redusa la zero. Masura ar asigura echitatea sociala in conditiile unei posibile cresterii generale a TVA cu 3%.

3. Proiectul de lege privind modificarea si completarea legii privind alegerile locale. Proiectul este depus la Parlament si vizeaza ca, in localitatile in care sunt minoritari, romanii sa aiba reprezentant in Consiliul local.

4. Un pachet de legi in vederea sprijinirii capitalului romanesc.

Partidul Conservator isi exprima speranta ca partenerii de coalitie vor intelege importanta acestor masuri. La randul sau, Partidul Conservator se declara dispus sa sprijine orice initiativa democratica a partenerilor sai care poate sa conduca la stabilitate politica si bunastarea cetatenilor romani."


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.