Conducerea filialei Alba a Partidului National Liberal a decis, la sfarsitul acestei saptamani, excluderea din partid a primarului orasului Zlatna, pe motiv ca acesta ar fi facut o serie de declaratii care ar afecta grav imaginea partidului.

Potrivit Mediafax, vicepresedintele PNL Alba Simion Cretu a declarat ca excluderea primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, a fost decisa de Biroul Executiv pe motiv ca acesta ar fi incalcat unele prevederi din statut si ar fi facut o serie de declaratii in masura sa afecteze grav imaginea partidului. Cretu sustine ca majoritatea acestor declaratii ar fi legate de alegerile desfasurate in PNL Alba si de modul in care a fost aleasa actuala conducere.

Astfel, potrivit lui Cretu, primarul Silviu Ponoran ar fi comentat ca nu i s-a permis sa candideze pentru functia de presedinte si ar fi lansat o serie de acuzatii la adresa actualei conduceri a PNL si nu ar fi acceptat rezultatul alegerilor. Propunerea de excludere din partid a primarului din Zlatna a fost facuta chiar de catre presedintele PNL Alba, ministrul apararii nationale, Teodor Atanasiu. La randul sau, primarul orasului Zlatna, Silviu Ponoran, a declarat ca sanctiunea pe care a primit-o este nestatutara si ca o va contesta.

Ponoran a adaugat ca, dupa parerea sa, motivul real al acestei decizii ar fi faptul ca este unul dintre sustinatorii lui Theodor Stolojan, sustinere pe care si-a manifestat-o de multe ori in cadrul partidului. Primarul din Zlatna este cunoscut in cadrul PNL Alba ca un adversar al actualului presedinte al filialei judetene, ministrul Teodor Atanasiu. La alegerile din acest an pentru conducerea PNL Alba, Ponoran a intentionat sa candideze impotriva lui Teodor Atanasiu, insa nu i s-a permis din cauza unor prevederi statutare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.