Deputatul PD Valeriu Tabara, fost ministru al Agriculturii in Guvernul Vacaroiu, a cerut demisia ministrului Gheorghe Flutur pentru politica agricola pe care o duce, relateaza Mediafax. El l-a acuzat pe Flutur ca a facut declaratii referitoare la calitatea proasta a graului de anul acesta si a aratat ca prin aceste afirmatii ar fi determinat reducerea dramatica a pretului acestui produs la producatorii agricoli.

"Este inadmisibil pentru un ministru sa repete de zeci de ori, inainte ca productia sa fie finalizata si sa aiba toti indicatorii, ca productia de grau a Romaniei nu este de calitate. In orice situatie, pentru astfel de afirmatii cineva ar trebui sa-si dea demisia", a avertizat Tabara. Democratul spune ca ministrul Flutur continua politica PSD din domeniul agriculturii si ca va face demersuri pe langa conducerea PD pentru a "incerca sa lamureasca partidul sa se delimiteze de actuala politica agricola a Romaniei".

Gheorghe Flutur ii raspunde

"Este regretabil ca Valeriu Tabara, aflat in vacanta parlamentara, nu se informeaza despre calitatea graului si stadiul campaniei de recoltare la nivel national si trage concluzii doar din Banat, unde din fericire productia de grau este buna", a declarat ministrul agriculturii, intr-un comunicat de presa. El l-a invitat pe Tabara sa ia informatii de la fata locului, anume direct de la minister.

Boc: Tabara nu a vorbit in numele PD

Punctul de vedere al lui Valeriu Tabara referitor la ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, nu reprezinta punctul de vedere oficial al PD, a declarat presedintele PD Emil Boc, citat de Mediafax. "Punctul de vedere al lui Tabara reflecta o pozitie ce are la baza o situatie dintr-un judet sau altul, in timp ce ministrul Agriculturii are posibilitatea sa aiba un punct de vedere general", a mai spus Boc. Liderul PD sustine ca, "acest aspect trebuia discutat in structurile de conducere ale Aliantei si Coalitiei, inainte de a fi dezbatut in presa".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.