Fostul lider al minerilor isi face partid. Primul pas a fost anuntat ieri de Constantin Cretan, fostul lider al Ligii „Miron Cozma“, infiintata cu scopul de a milita pentru eliberarea lui Cozma din inchisoare.

Liga "Miron Cozma", care a militat pentru eliberarea din inchisoare a fostului lider al minerilor din Valea Jiului, isi va schimba denumirea, a anuntat vineri presedintele organizatiei, Constantin Cretan. Acesta spune ca numele organizatiei va fi transformat in "Liga Muncitorilor din Romania", va fi condusa de Miron Cozma, va avea filiale in sapte judete si se va ocupa numai de rezolvarea problemelor muncitorilor si persoanelor disponibilizate.

Potrivit actualului lider al ligii, Miron Cozma "a fost recunoscut tot timpul drept 'sef>> si nici nu se pune problema ca el sa nu conduca Liga Muncitorilor". Pina acum, liga a intermediat angajarea citorva zeci de mineri disponibilizati din Oltenia la firmele care se ocupa de reconstruirea caselor in Banat si Moldova si care au nevoie de forta de munca specializata. Aceasta formatiune ar putea fi predecesoarea viitorului partid pe care Miron Cozma intentioneaza sa-l infiinteze.

Imediat dupa ce a fost eliberat din inchisoare, fostul lider al minerilor a declarat ca doreste sa intre in politica si sa infiinteze un partid cu denumirea Partidul Muncitorilor din Romania. Miron Cozma nu a putut fi gasit pentru a oferi mai multe informatii cu privire la intentiile pe care le are in legatura cu intrarea sa in politica. Fiul sau, Dani Cozma, ne-a declarat ieri ca tatal sau se afla in acest moment pe malul Marii Negre si nu exista nici un telefon la care sa poata fi gasit.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.