Rolul femeilor in societatea romaneasca este din ce in ce mai important in ultimii ani. In intampinarea acestei tendinte a venit chiar si ministrul justitiei, Monica Macovei, care a declarat ca, pentru ocuparea locurilor ramase vacante in conducerea PNA, cauta femei.

Presedinta Ligii Pro-Europa, Smaranda Enache, este de parere ca propunerea lui Macovei vine pe fondul directivelor europene, care recomanda prezenta femeilor in conducerea institutiilor de stat. "Din pacate, recomandarile acestor directive se regasesc prea putin in Romania, unde femeile sunt slab reprezentate in institutiile de stat."

Smaranda Enache crede ca prezenta femeilor este, de fapt, un simptom al profesionalismului, nu neaparat pentru ca ele ar fi mai bune pentru functiile respective, ci pentru ca trebuie sa existe un echilibru intre functiile ocupate de barbati si cele de femei.

Doua dintre femeile-parlamentar, democrata Maria Petre si liberala Norica Nicolai, spun, de asemenea, ca trebuie sa existe un echilibru din acest punct de vedere in institutiile reprezentative ale statului, iar pe de alta parte, ca femeile sunt mult mai putin expuse pericolului coruptiei. "Totul se reduce la asigurarea unui echilibru, nu este neaparat vorba de competenta, pentru ca aceasta calitate nu tine de faptul ca esti barbat sau femeie", a tinut sa precizeze Norica Nicolai.

Maria Petre spune ca avantajul femeilor este ca, in majoritatea cazurilor, ele "nu-si complica viata si nu se amesteca in chestiuni ilegale", ceea ce face sa aiba un ascendent in fata barbatilor, care pica mai usor prada tentatiei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.